VideoBank Fiókok és ATM-ekKérjen időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írjon nekünk! Árfolyamok

KKV Technológia Plusz Hitelprogram - GINOP Plusz- 1.4.3-24

Kamatmentes beruházási kölcsön, hogy vállalkozása új szintre lépjen!

Érdekel

KKV Technológia Plusz Hitelprogram - GINOP Plusz- 1.4.3-24

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló európai uniós forrásból finanszírozott, kamatmentes beruházási kölcsön. A Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások olyan beruházásainak a támogatása, ahol a vállalkozások rövid- és középtávon bevételt termelő, megtérülő technológiákba fektetnek be, azonban a tőke- és hitelpiaci feltételek akadályozzák a finanszírozást. A Hitelprogram lehetővé teszi a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására vonatkozó energiahatékonysági beruházásokat is.

Fontos információk

Kik igényelhetik?

A támogatásra azok a mikro-, kis- és középvállalkozások jogosultak, akik

 • devizabelföldinek minősülnek,
 • Magyarország területén székhellyel (illetve az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarország területén fiókteleppel), magyar adószámmal rendelkeznek,
 • gazdaságilag potenciálisan életképesek,
 • legalább 5 főt foglalkoztatnak (utolsó lezárt évi beszámoló alapján),
 • legalább egy teljes, lezárt üzleti évvel rendelkeznek.

A hitel jellemzői 1

 • Kölcsön összege: minimum 10 millió Forint – maximum 100 millió Forint
 • Az igényelhető hitelösszeg nem haladhatja meg a hitelkérelem benyújtását megelőző lezárt pénzügyi év üzemi eredményének tizenötszörösét.
 • Kölcsön devizaneme: HUF
 • Saját forrás: elvárt mértéke a Projekt elszámolható költségének legalább 10%-a , regionális beruházási támogatással érintett költségtételek vonatkozásában az elszámolható költségek legalább 25%-a, amelynek felhasználását a Végső Kedvezményezettnek legkésőbb az első folyósítás előtt igazolnia szükséges.
 • Kamat: 0%/év
 • Költségek: kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj nem kerül felszámításra.
 • Rendelkezésre tartási idő:  a kölcsönszerződés megkötésétől számított minimum 6 hónap, legfeljebb 18 hónap, mely megújuló energiával kapcsolatos beruházást tartalmazó projekt esetén indokolt esetben további 6 hónappal meghosszabbítható.
 • Türelmi idő:  a rendelkezésre tartási idő végétől számított maximum 6 hónap .
 • Projekt megvalósítási határideje:  a Projekt megvalósításának határideje (fizikailag és pénzügyileg befejezett) a szerződéskötést követő 18 hónap, amely határidő indokolt esetben további 6 hónappal meghosszabbítható.
 • Futamidő: a beszerzendő új tárgyi eszköz amortizációs kulcsának besorolásától függően maximum 120 hónap.
 • Projekt megvalósítási helyszíne:  Magyarországon, Budapesten kívüli, bejegyzett székhelyen, telephelyen  vagy fióktelepen. A Projekt megvalósítási helyszíne számít, és nem a Kölcsönt igénylő székhelye (budapesti székhellyel rendelkező szervezet Projektje is támogatható, amennyiben a Projekt maga Budapesten kívül, de Magyarországon valósul meg).

Hogyan és mikortól igényelhető?

A kölcsönkérelem benyújtására országszerte összesen 154 MFB Pont Plusz bankfiókunkban 2024. április 30-tól 2024. december 30-ig van lehetősége. Szakértőink készséggel állnak rendelkezésére!

A kölcsön kizárólag a hitelkérelmi nyomtatvány teljeskörű kitöltésével és a kötelezően előírt mellékletek hiánytalan benyújtásával igényelhető, melyek elérését a Hasznos dokumentumok között találja.

Segíthetünk?

Nyitva tartó MFB Pont Plusz bankfiókot keres? Találja meg az Ön számára legideálisabbat!  

Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a dedikált
+36 1 483 84 85 MFB Pont Plusz vonalon, vagy Telebankunk vállalati szolgáltatásait igénybe véve a +36 80 350 350 telefonszámon.

Vállalati kapcsolattartóink személyesen állnak rendelkezésére a részletekkel kapcsolatban.

A "Visszahívást kérek" gombra való kattintással tudomásul veszi Adatkezelési tájékoztatónkat , és hozzájárul az Ön által megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez.
* Kötelezően kitöltendő mezők.

Hasznos dokumentumok

1A jelen összefoglalóban hivatkozott pályázati felhívások (támogatás, illetve hiteltermék) részletes feltételeit a meghirdetett Pályázati Felhívások és Útmutatók, valamint az MFB termékleírásai és eljárásrendje tartalmazzák, amelyek elérhetőek az alábbi honlapokon: www.palyazat.gov.hu, www.mfb.hu. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a jelen kereskedelmi kommunikációban összefoglalt információ nem minősül a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) 6:64.§-a szerinti ajánlattételnek. A jelen, kötelező erő nélküli információ kizárólag tájékoztató jellegű, amely a teljesség igénye nélkül a hivatkozott pályázati felhívások (támogatás, illetve hiteltermék) egyes főbb jellemzőit tartalmazza! Az MBH Bank Nyrt. (székhely: 1056 Budapest, Váci utca 38., cégjegyzékszám: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg. 01 10 040952) az MFB Zrt. kiemelt közvetítő partnereként jár el, kötelezettségvállalása minden esetben egyedi hitelbírálat függvénye! A részletes szerződéses feltételekkel és a termék kondícióival kapcsolatban, kérjük, forduljon kapcsolattartóinkhoz!