VideoBank Fiókok és ATM-ekKérj időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írj nekünk! Árfolyamok

Azonnali fizetési rendszer

2020. március 2-án kezdte meg működését a magyar bankszektorban az Azonnali Fizetési Rendszer (AFR), amely több területen is megváltoztatta az elektronikus fizetési szokásokat. Az AFR gyorsaságával és folyamatos elérhetőségével felveszi a versenyt a bankkártyás és a készpénzes fizetéssel, hosszabb távon pedig számos új, innovatív fizetési megoldás megjelenését támogatja.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket

hogy a 103-as banki azonosítóval rendelkező lakossági és vállalati ügyfelek részére és a 101-es banki azonosítóval kezdődő pénzforgalmi számlaszámmal rendelkező vállalati ügyfelek részére 2024. március 8-i hatályba lépéssel meghirdetett fizetési kérelem fogadás szolgáltatás 2024. március 15-től elérhető el, továbbá ezen ügyfélkör részére bevezetésre kerülő fizetési kérelem küldés szolgáltatás határozatlan időre felfüggesztésre kerül. Amennyiben a fizetési kérelem küldés szolgáltatás elérhetővé válik, jelen hirdetmény útján külön tájékoztatást nyújtunk.

Mik a legfontosabb előnyei?

Azonnali átutalás

Az azonnali fizetés feltételeinek megfelelő, 2023. augusztus 31-ig legfeljebb 10 millió Ft-os, 2023. szeptember 1-jétől legfeljebb 20 millió Ft-os átutalások az év 365 napján, a nap 24 órájában 5 másodpercen belül megérkeznek a kedvezményezett bankszámlájára.

Másodlagos szamláazonosítók

A hosszú, nehezen megjegyezhető bankszámlaszám helyett a számlavezető banknál előre regisztrált mobilszámra, e-mail címre, adóazonosító jelre vagy adószámra is lehet átutalni, amennyiben ez az Ön adott számlájára beállításra került a Bankjánál.

Fizetési kérelem

A Kedvezményezett által a Fizető félnek címzett fizetés kezdeményezésére vonatkozó üzenete, amely az azonnali átutalási megbízás megadásához szükséges valamennyi adatot tartalmazza. A Fizetési kérelem célja, hogy a Kedvezményezett számára megteremtse a fizetési tranzakció elindítását, továbbá automatizálja és megkönnyítse a Fizető fél oldaláról történő azonnali fizetési megbízás teljesülését.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Azonnali átutalás

Másodlagos számlaazonosító

Fizetési kérelem