Ugrás a tartalomhoz
  VideoBank Fiókok és ATM-ekKérjen időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írjon nekünk! Árfolyamok

  Vezérigazgató és vezérigazgató-helyettesek

  Dr. Barna Zsolt⁣ ⁣– elnök-vezérigazgató

  Pályafutását a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél (PSZÁF) kezdte, 1998-tól a hatóság osztályvezetője, majd főosztályvezetője volt. 1998 és 1999 között a Befektető-védelmi Alap (BEVA) igazgatósági tagjaként tevékenykedett.

  2004-től főosztályvezető, majd 2006-tól a PSZÁF Felügyeleti Igazgatóságának ügyvezető igazgatója. 2006 és 2010 között tagja, állandó meghívottja az Európai Értékpapír-felügyeleti Bizottság (Committee of European Securities Regulators – CESR) és az Európai Bankfelügyelők Bizottsága (Committee of European Banking Supervisors – CEBS) vezető testületeinek, szakmai bizottságainak. 2008-2009 között egyik meghatározó irányítója volt a bankszektort érintő válságkezelésnek.

  2010-től tíz évig dolgozott az OTP Csoportnál. Ebben az időszakban lett a montenegrói CKB Bank Igazgatóságának elnöke, ő irányította a bank reorganizációját. Az OTP Csoporton belül betöltött több vezetői pozíciója után 2016. június 8. és 2018. augusztus 31. között az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatói, 2016 szeptemberétől 2018. augusztus 31-ig az OTP Alapkezelő Zrt. Igazgatóságának elnöki pozícióját töltötte be. 2017 és 2020 között az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. Igazgatóságának elnöke volt. 2017-2018-ban az OTP Bank első jelentős leánybanki integrációját irányította Horvátországban. 2018. szeptember 10-től az OTP Ingatlan Zrt. Felügyelő Bizottságának elnöke volt. 2018. szeptember 1-én az OTP Bank általános vezérigazgató-helyettesének nevezték ki. 2019-től 2020. július 20-ig az OTP Ingatlan Zrt. Igazgatóságának elnöke, valamint az OTP Csoport horvát leánybankjának felügyelőbizottsági tagja volt.

  2019 decemberétől az OTP Csoporthoz tartozó, az első Európai Központi Bank által felügyelt leánybankjának, a szlovén SKB Bank igazgatóságának elnöke volt.

  2020. július 20-ig töltötte be az OTP Bank Nyrt. általános vezérigazgató-helyettesi pozícióját.

  2020. október 30-tól a Magyar Bankholding Zrt. igazgatóságának elnöke. 2021. január 1-től az MKB Bank elnök-vezérigazgatója, valamint a csoporttagi leányvállalatok igazgatóságának, illetve felügyelőbizottságának elnöke (MKB Befektetési Alapkezelő Zrt., MKB-Euroleasing Zrt., Solus Capital Zrt., Retail Prod Zrt., Budapest Lízing Zrt., Takarék Lízing Zrt.). Az MKB Bank által 2022-ben a társadalmi felelősségvállalás jegyében alapított MKB Bank a Művészet Támogatásáért és Fejlesztéséért Alapítvány Kuratóriumának elnöke.

  2022. január 1-től a Magyar Bankholding elnök-vezérigazgatójaként irányítja a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank egyesülését.

  2023 májusától a hármas fúzió nyomán létrejövő MBH Bank elnök-vezérigazgatója.

  Ginzer Ildikó - Standard kiszolgálásért felelős üzletivezérigazgató-helyettes

  Tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen végezte, ahol 2005-ben szerzett közgazdász mesterdiplomákat vállalati pénzügyek és gazdálkodási szakos tanár területeken.

  Szakmai pályafutását a bankszektorban kezdte, 2004 és 2016 között a Raiffeisen Banknál strukturált és projektfinanszírozási területen üzleti, majd vállalati intenzív kezelési területen kockázatkezelési vezetőként dolgozott, részt vett ezen területek stratégiájának és folyamatainak kialakításában.

  Nemzetközi tapasztalatot a Borealis AG stratégiai és üzletfejlesztési szakértőjeként szerzett, ahol 2016 folyamán több akvizíciós projektért volt felelős petrolkémiai cégek területén.

  2016 végén csatlakozott az MBH Bank előd tagbankjához, az MKB Bankhoz kockázatkezelési vezérigazgató-helyettesként, és felelt a bank lakossági és vállalati kockázatkezeléséért valamint a követeléskezelési területért. 2019-ből az MKB Bank üzleti vezérigazgató-helyettese lakossági, vállalati, treasury és lízing területeken, majd 2023 májusától az MBH Bank standard kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese.

  Tagja a CIG Pannónia Nyrt. Felügyelő Bizottságának, az MBH Jelzálogbank és az Euroleasing Igazgatóságának valamint az MBH Alapkezelő Felügyelő Bizottságának elnöke.

  Dobi Kitti – Humán erőforrásért felelős vezérigazgató-helyettes

  Diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem vállalati pénzügy szakán szerezte kiváló minősítéssel.

  Karrierjét 2003-ban a Procter & Gamble különböző HR-folyamataiért felelős régiós vezetőként kezdte. Nemzetközi HR-menedzsment területen szerzett tapasztalatait a Genfben és Cincinnatiban folytatott humánerőforrás- és vezetői továbbképzésekkel mélyítette.

  2008 és 2010 között a Vodafone nemzetközi operációs központ felépítését irányította, ezt követően HR-folyamatokért felelős vezetőként folytatta munkáját. Az OPP nemzetközi MBTI coach képesítését Oxfordban szerezte meg. Oktatói és HR-menedzsment modulvezetői munkáját az International Business Schoolban folytatta.

  2010 és 2014 között a BP globális szolgáltató szervezetének (a British Petrol leányvállalata) európai és afrikai szolgáltató központjainak HR-igazgatójaként a vállalat nemzetközi HR-szolgáltató egységeinek felépítését vezette Európában és Ázsiában.

  2014 és 2016 között az Alexander Mann Solutions kelet-európai vezetőjeként HR-szolgáltatásmenedzsment, account menedzsment és ügyfélkezelés területeken dolgozott.

  2016-tól az MKB Bank Nyrt. és MKB Pénzügyi Csoport humán erőforrásért felelős ügyvezető igazgatója, 2021-től pedig a Magyar Bankholding Zrt. humán erőforrásért felelős vezérigazgató-helyettese.

  Ez idő alatt pályázta meg és végezte el a Harvard Business School Senior HR Executive képzését, majd a Michigan Ross School of Business HR Executive Education programján szerzett képesítést.

  2023 májusától az MBH Bank humán erőforrásért felelős vezérigazgató-helyettese.  

  Egerszegi Ádám – Digitalizációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettes

  1997-ben szerzett közgazdász diplomát a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, mesterdiplomáját a Pécsi Tudományegyetem Közgazdasági Karának MBA programja keretében szerezte.

  Pályafutását 1998-ban a Takarékbank német ügyfelekkel foglalkozó osztályán kezdte, 2003-tól a hálózati osztály vezetőjeként, 2005 és 2014 között a bank takarékszövetkezeti üzletágának igazgatójaként dolgozott. 2014 februárjától 2015 márciusáig a Polgári Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese, ezt követően a Duna Takarék Bank Zrt. ügyvezető igazgatója és igazgatósági tagja volt.

  2017-ben a Takarékbank és az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank vezérigazgató-helyetteseként, illetve alelnökként irányította a Takarék Csoport fúzióját. 2020 decemberétől a Magyar Bankholding Transzformációért felelős vezérigazgató-helyettese és az MBH tagbankok transzformációjának és fúziójának operatív irányítója.

  2021. december 10-től az MKB Bank Nyrt. Transzformációért, majd 2022 májusától az Operációért is felelős vezérigazgató-helyettese. 2022 áprilisától az MKB Bank Nyrt. Igazgatóságának tagja.

  2023 májusától az MBH Bank transzformációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettese.

  Krizsanovich Péter – Pénzügyekért felelős vezérigazgató-helyettes

  2003-ban szerzett diplomát a Budapesti Corvinus Egyetemen.

  2003-tól az IFUA Horváth & Partners tanácsadója.

  2005-től 17 éven át töltött be vezető pozíciókat az OTP Banknál – dolgozott többek között a Stratégiai, Tervezési és Controlling igazgatóság ügyvezető igazgatójaként. A régiós terjeszkedésbe bekapcsolódva nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik, több piacvezető külföldi bank – így a szerbiai OTP Bank és a montenegrói CKB Bank - irányításában vett részt igazgatósági tagként.

  2017 és 2022 között az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. igazgatósági tagja volt.

  2022 szeptemberétől a Magyar Bankholding elnök-vezérigazgatói főtanácsadójaként pénzügyi, kockázatkezelési és stratégiai feladatokban dolgozott, 2023. január 1-től pénzügyi vezető, 2023 februárjától pénzügyekért felelős vezérigazgató-helyettes.

  2023 májusától az MBH Bank pénzügyekért felelős vezérigazgató-helyettese.

  Szabó Levente – Egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettes

  Szakmai ismereteit a budapesti Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügyi szakának pénzintézeti szakirányán, majd a Pécsi Tudományegyetem közgazdaságtudományi karán, vállalatgazdálkodási szakirányon szerezte.

  Szakmai pályafutását 1997-ben, a Creditanstalt Rt.-ben kezdte, 1999-ben csatlakozott a Takarékbank Zrt.-hez, ahol számos vezetői pozíciót töltött be 2010-es vezérigazgató-helyettesi kinevezése előtt.  2013 augusztusától 2017 januárjáig vezérigazgatóként irányította a Takarékbankot. 2017. áprilistól 2019. októberig a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. vezérigazgatói pozícióját töltötte be.

  2021 júliusától a három fuzionáló bank (MKB Bank, Takarékbank, Budapest Bank) egyedi kiszolgálású üzleti területeit; az Agrár, Nagyvállalati, Középvállalati, Faktoring és Markets üzletágat, valamint az Egyedi Üzletfejlesztést a Magyar Bankholding Zrt. vezérigazgató-helyetteseként irányítja. 2021 decemberétől az MKB Bank egyedi üzleti kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese, 2022 áprilisától az MKB igazgatóságának tagja. 2022. január 1-től kezdődően a Magyar Bankholding Zrt. igazgatóságának tagja és az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója. 2022. január 1-től a Takarékbank Zrt. MBH Bank Nyrt.-be történő beolvadásáig a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója.

  2023 májusától az MBH Bank egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

  Dr. Mészáros Beatrix – Leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettes

  Tanulmányait a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi szakán kezdte, 2009-ben végzett export-import management szakirányon. A mesterképzést kommunikáció szakon abszolválta az olasz Universitá Cattolica di Sacro Cuore egyetemen. 2019 januárjában jogi diplomát szerzett a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

  Szakmai pályafutását távközlési és médiaterületen kezdte. Vezetői karrierje a mezőgazdasági szektorban indult, 2012-től agrár- és termelő vállalkozások teljes körű irányítását végezte, a Búzakalász 66 Kft. ügyvezető igazgatója, majd az Aranykorona Zrt. igazgatótanácsának elnöke.

  2016-tól a Talentis Group Zrt. igazgatósági tagja, 2017-től öt éven keresztül az OPUS GLOBAL Nyrt. igazgatóságának elnöke, 2017 – 2018 között a Talentis Consulting Zrt. vezérigazgatója, 2017-től a turisztikai portfóliót összefogó Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. igazgatósági elnöke volt.

  Az agrárium és a turizmus mellett az energetikai szektor és az építőipar több dinamikusan fejlődő vállalatában töltött be vezetői tisztséget. 2017-től 2020 tavaszáig a Mátra Energy Holding Zrt. igazgatóságának tagja volt.

  2018-tól a Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., 2021-től az Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. felügyelőbizottsági tagja.

  2021 márciusától az MKB Bank Nyrt., a Magyar Bankholding Zrt., az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. és a Takarékbank Zrt. leányvállalatokért felelős vezetője, 2022 februárjától vezérigazgató-helyettes, 2021 októberétől a Pro Filii Alapítvány kuratóriumi tagja.

  2023 májusától az MBH Bank leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

  Bakonyi András – Kockázatkezelési vezérigazgató-helyettes

  Diplomáját 2002-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte.

  2002 és 2003 között az MKB Bank Zrt-ben kezdte a banki pályafutását. 2003-tól a CIB Bank Zrt-nél Nagyvállalati Ügyfélkapcsolatok területen dolgozott, ahol 2007-től főosztályvezetői pozíciót töltött be.

  2010-től a K&H Bank Zrt-nél kezdett dolgozni, ahol 2011-től Budapest Nyugat Vállalati Régió vezetője, majd 2013-tól a Budapest Kelet Vállalati Régió munkáját irányította. Mindemellett 2013-tól a vállalati hálózat helyettes vezetője is.

  2015-től az MKB Bank Zrt. ügyvezető igazgatója, a vállalati üzletág vezetője. 2017-ben került kinevezésre a bank Vállalati és Treasury vezérigazgató-helyettesének, amely pozícióban felelt a bank vállalati, treasury és lízing tevékenységéért. 2019 és 2021 között a bank kockázatkezelési vezérigazgató-helyettese.

  A létrejövő Magyar Bankholding Zrt-ben 2021-től ügyvezető igazgatóként vezette a hitelkockázatkezelési területet. 2023. május 1-től az MBH Bank Nyrt. kockázatkezelési vezérigazgató-helyettese.

  1997 és 2002 között a Széchenyi István Szakkollégium tagja volt. 1999-2000-ben közgazdaságtani és politikatudományi tanulmányokat folytatott a Heidelbergi Egyetemen (Németország). 2010-ben és 2012-ben a KBC Bankcsoport Nemzetközi Hiteliskolájában tanult Brüsszelben. 2013-ban Vezetői Képzési Programon vett részt Gentben (Belgium).

  Felsőfokon beszél angol és német nyelven.

  2023 májusa óta az MBH Bank kockázatkezelési vezetője, mely feladatait 2023 júniusától vezérigazgató-helyettesi pozícióban látja el.

  Puskás András – Önkormányzati és egyházi kiszolgálás, ESG és fenntarthatóság, kommunikáció és államigazgatási kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettes

  2000-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen végzett okleveles közgazdászként.

  Pályafutása elején a Pénzügyminisztériumban miniszteri kabinetfőnöki pozícióban a kormányzat munkáját segítette.

  Ezt követően Budapest Belvárosának alpolgármesteri tisztségét töltötte be, ahol városfejlesztési feladatokat látott el.

  2014-től a Magyar Export-Import Bank Zrt.-nél és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.-nél dolgozott üzleti vezérigazgató-helyettesként, valamint a bank és biztosító igazgatóságának tagjaként.

  A Budapest Bank kockázatért és működésért felelős vezérigazgató-helyetteseként 2018 és 2022 között tagja volt a bank felső vezetésének és Igazgatóságának, mint a Kockázatkezelés, az Operáció, az IT és a PMO szervezetek irányításáért felelős vezető.

  2021. július 1-től a Magyar Bankholding elnöki főtanácsadója, 2023 júniusától az MBH Bank önkormányzati és egyházi kiszolgálás, ESG és fenntarthatóság, kommunikáció és államigazgatási kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.