VideoBank Fiókok és ATM-ekKérjen időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írjon nekünk! Árfolyamok

Intézze vállalata pénzügyeit egyszerűen, bármikor és bárhonnan online!

Megnézem

Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer

Az EFER (Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer) szolgáltatás bevezetésének a célja, hogy kisebb tételszám (kevesebb fizetési megbízás) és csökkenő banki költségek mellett intézhesse banki átutalásait a NAV számára.


EFER szolgáltatás

  • Kevesebb fizetési tranzakció, és ezáltal alacsonyabb banki költség;
  • Az előre meghatározott adónemekre és/vagy illetékekre vonatkozó fizetési kötelezettség teljesítése egyetlen, úgynevezett gyűjtött átutalással egy összegben lehetséges, függetlenül attól, hogy esetleg több NAV bevételi számlára kér teljesítést az ügyfél;

  • Az alacsonyabb tranzakciószám könyvelési díj megtakarítást jelent;

  • Amennyiben az összevont adófizetések együttes összege meghaladja a 2 millió Ft-ot, a tranzakciós illeték 10.000,- Ft-os felső határa költségcsökkenést eredményezhet;

  • Az EFER fizetési megbízás ezáltal gazdaságosabb, gyorsabb és kényelmesebb.

EFER - Termékismertető

A Magyar Kormány jogszabályban, a 83/2012. (IV.21.) Kormányrendeletben kihirdetett célja, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és az állami közintézmények felé irányuló fizetési kötelezettségek teljesítése a jövőben egy általa kialakított központi elektronikus fizetési szolgáltatás keretében is megvalósulhasson.

Az EFER egy olyan egységes elektronikus megoldást alkalmaz, amelynek segítségével a gazdálkodó szervezetek, illetve a lakosság akár napi gyakorisággal is ezt az elektronikus fizetési lehetőséget (az EFER fizetést) használhatják az állammal szemben fennálló, közszolgáltatásokkal összefüggő (egyes adófajták, járulékok, illetékek) kötelezettségeik megfizetése céljából.

Kérdése van?

Látogasson el a fiókunkba!

Hívjon minket!

06 80 350 350

Kérjen visszahívást!

Írjon nekünk!

Az EFER szolgáltatás igénybevételének módja

Az MBH Bank ügyfelének regisztrálnia kell a kormányzati portálon elérhető ügyfélkapun keresztül. A https://magyarorszag.hu portálra való belépéssel az eBEV szolgáltatási linkhez történő kapcsolódással és az EFER menüpontot kiválasztva ügyfeleink számára lehetővé válik az EFER fizetés. Ehhez meg kell jelölniük az MBH Banknál vezetett azon bankszámlájukat is, amelynek terhére az EFER fizetést teljesíteni kívánják. Az eBEV portálon rögzített adatok az EFER-en keresztül érkeznek a Bankba, majd azokat a Bank továbbítja az ügyfél számára. Ügyfeleink az MBH Netbank (korábban MKB) , a Direct Bank (korábban MKB) , illetve a Vállalati Netbank (korábban MKB)  szolgáltatás igénybe vételével rendelkezhetnek az EFER fizetés teljesítéséről. A megbízások kezelése menüpontban megjelenő EFER átutalási megbízás kedvezményezettje a NAV, a terhelendő bankszámla száma pedig az ügyfél által a portálon megjelölt fizetési számla. Az EFER átutalási megbízást az ügyfél ellenőrzi, és az abban foglaltakat teljesítésre elfogadja, vagy visszautasítja. Az EFER átutalási megbízás ügyfél általi ellenőrzését, jóváhagyását és aláírását követően a Bank a teljes fedezet rendelkezésre állás esetén, sorba állítás nélkül teljesíti a fizetési megbízást a bankközi GIRO rendszeren keresztül. A teljesített átutalásokról, illetve visszautasításokról azonnali visszaigazolást küld az EFER a NAV-nak.


Részletek

Hogyan érhető el ügyfeleink számára az EFER fizetés?

Az MBH Bank ügyfelei számára az MBH Netbank (korábban MKB), a Direct Bank (korábban MKB), illetve a Vállalati Netbank (korábban MKB) szolgáltatás igénybevételével teszi elérhetővé az EFER-fizetést.Mely adónemek esetén alkalmazható az EFER fizetés?

Az EFER szolgáltatás az alábbi adónemek, járulékok és illetékek esetén vehető igénybe. Az EFER szolgáltatással kapcsolatban érdeklődjön személyes tanácsadójánál, bankfiókunkban, a Telebank számán (+36 80 350 350), illetve a www.mbhbank.hu honlapunkon.