Fúziós Hírek

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2023. április 30-án egyesül a Magyar Bankholding két tagbankja,az MKB Bank Nyrt. (továbbiakban MKB Bank) és a Takarékbank Zrt.(továbbiakban Takarékbank). A két kereskedelmi bank egyesülése során a Takarékbank beolvad az MKB Bankba, így általános jogutódja az MBH Bank lesz. A létrejövő egyesült bank 2023. május 1-től MBH Bank Nyrt.(továbbiakban MBH Bank) néven folytatja működését.

Az egyesülés után az év folyamán a korábbi MKB Bank és Takarékbank fiókok arculata is megváltozik, ésrészben vagy egészben az MBH Bank arculatávalműködnek majd tovább. Ügyfeleink valamennyi korábban megszokott kommunikációs csatornán (internetbankon, mobilappon, számlakivonaton, postai vagy elektronikus levélben stb.) is majd az MBH Banksaját adataival és logójával találkozhatnak, az MBH Bank és MBH Bank arculata kivezetésre kerül.

Felhívjuk a szíves figyelmét arra, hogy az új márka bevezetése és az egyesülési folyamat előrehaladása következtében előfordulhat, hogy az elektronikus csatornákon, egyéb felületeken és dokumentumokon (honlapon, netbankban, mobilalkalmazásban, sms-szövegben, ATM-képernyőn stb.) már 2023. április 28. és április 30. között is az MBH Bank elnevezéssel és arculattal találkozhat.

Az egyesülési és átalakítási folyamat keretében a Magyar Bankholding tagbankjainak fiókjai is nagymértékben megújulnak. Az egységes arculat és szolgáltatási színvonal biztosítása érdekében a kisebb, változó nyitvatartású kirendeltségek/fiókok összevonásra kerülnek egy környező településen lévő nagyobb fiókkal, annak érdekében, hogy megteremthessük az alapját egy modern, több szakértőt alkalmazó, elsősorban tanácsadásra épülő fiókhálózat kialakításának.

2023. május 1-jétől az MBH Bank:

  • központi ügyfélszolgálati telefonszáma: 06 80 350 350,
  • külföldről hívhatótelefonszáma: +36 1 373 33 99,
  • levelezési címe: 5601 Békéscsaba, Postafiók 514. lesz,
  • központi e-mail címe pedig: ugyfelszolgalat@mbhbank.hulesz.

Korábbi telefonszámaink és e-mail címeink nem kerülnek megszüntetésre, a továbbiakban is zavartalanul elérhetők lesznek.

2023. május 1-jétől ügyfeleink az MBH Bank hivatalos honlapján, az mbhbank.hu oldalon tájékozódhatnakaz egyesüléssel kapcsolatos információkról, valamint az egyesült bank szolgáltatásairól. A beolvadást követően a takarekbank.hu oldalról automatikusan átirányításra kerülnekaz érdeklődők az mbhbank.hu oldalra, amelyről tájékoztató üzenetben is értesülni fognak.

Felhívjuk figyelmét, hogy a két bank egyesülése miatt megnőhet az adathalász kísérletek száma. Kérjük, legyen körültekintő beérkező hívásai és e-mailjei esetében, és figyeljen az intő jelekre. Elektronikus csatornáinkra kizárólag a bank hivatalos oldalán keresztül lépjen be, banki adatait pedig kérjük, semmilyen körülmények közt ne ossza meg idegenekkel, mivel bankunk sosem kéri ügyfeleitől ezek megadását. További információ: https://www.takarekbank.hu/fuzios-hirek-adathalaszat

Kérjük, kövesse figyelemmel a Takarékbank (takarekbank.hu) honlapját, ahol folyamatosan frissülő információkat találhat az Üzletszabályzatban, az Általános Szerződési Feltételekben és a MBH Bank hirdetményeiben beálló változások kapcsán. 2023. május 1-jétől az mbhbank.huweboldalon található majd meg minden információ és dokumentum az egyesüléssel kapcsolatban.

Kérdések esetén állunk rendelkezésére a MBH Bank holnapján megtalálható elérhetőségeinken, illetve bankfiókjainkban személyesen, amelyek listáját megtalálja az mbhbank.hu weboldalon, 2023. május 1-jét követően pedig az mbhbank.huweboldalon. Postahelyen kötött Bankszámlaszerződés esetében további kérdés esetén a Magyar Posta Zrt. honlapján (posta.hu), valamint az MBH Bank ezen ügyfélkör számára megadott telefonos elérhetőségén (belföldről: 06-1-3600-366, külföldről: 36-1-3600-366) keresztül tájékozódhat.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az egyesülés és az azzal kapcsolatos informatikai átállás zökkenőmentes legyen, és ebből Ügyfeleink a lehető legkevesebb változást észleljék. Az esetlegesen felmerülő kellemetlenségekért elnézését és türelmét kérjük.

Tájékoztatás az egyesülést követő bankszünnapról

Az MBH Bank és MBH Bank 2023. április 30-i egyesülése kapcsán technikai és informatikai átállások várhatók, amelyek bankszünnappal járnak. A szolgáltatások igénybevételi lehetőségeiről és az átállással kapcsolatos menetrendről folyamatosan tájékoztatást fogunk adni számlakivonaton, elektronikus levélben, valamint a weboldalunkon (takarekbank.hu) a főoldalról elérhető Fúziós hírek menüponton keresztül.
Kérjük, kiemelten kísérje figyelemmel a fenti csatornákon közreadott tájékoztatásokat, figyelemmel arra, hogy azok fontos technikai részleteket tartalmaznak majd az Ön bankszünnap alatti bankolási lehetőségeiről, és azon szolgáltatásokról, amelyek a szokásostól eltérő módon vagy időtartamban működnek majd.

Tekintettel arra, hogy a bankszünnap időpontja és a 2023. május 1. napja miatti hosszú hétvége egybeesik, különösen fontos, hogy a bankok által adott tájékoztatást figyelembe véve Ön is felkészüljön arra, hogy bizonyos szolgáltatásokat csak korlátozott időtartamban vagy formában tud igénybe venni, hogy csökkentse az esetlegesen Önt érő kellemetlenségeket.

Mindkét átállással érintett bank arra törekszik, hogy az Ügyfelek a lehető legkevesebbet érezzenek a háttérben folyó technikai munkálatokból, és a korlátozások a lehető legrövidebb ideig tartsanak, ugyanakkor lehetnek olyan esetek, amelyekben a kollégáink nem tudják majd elkerülni a szolgáltatások részleges korlátozását, vagy átmeneti leállítását. Ilyen korlátozások következhetnek be például az alábbi szolgáltatások tekintetében:

  • Az azonnali fizetési rendszer működésében leállás várható.
  • Az elektronikus csatornák működésében szünetelések várhatók.

Az okozott kellemetlenségekért előre is elnézésüket kérjük. Reméljük, hogy a mostani figyelemfelhívással, és az elektronikus csatornákon folyamatosan frissülő naprakész tájékoztatásunkkal sikerül az Önt ért kellemetlenségeket minimalizálni.

ATM hálózat és bankfiókok

Az egyesülést követőena korábbi Takarékbank ATM-hálózata akorábbi MKB Bank ATM-hálózatával bővül, így az MBH Bank rendelkezik majd az egyik legkiterjedtebb hazai ATM-hálózattal. Kibővült hálózatunkon így ügyfeleink országszerte már 800 ATM-et használhatnak készpénzfelvételre. Az ATM-ek funkcionalitásával, szolgáltatásával kapcsolatban kérjük, hogy május 1-jétől tájékozódjon az mbhbank.hu honlapon az ATM keresőben, továbbá az ATM-re kihelyezett matricák alapján.

Az egyesülést követően a napi pénzügyei intézésével kapcsolatos, készpénzmentes szolgáltatásokat kibővült fiókhálózatunkban, azaz a korábbi Takarékbank fiókok mellett immár a korábbi MKB Bankfiókokban is igénybe tudja venni.Ugyanakkor kérjük, hogy készpénzműveletet igénylő ügyintézéssel továbbra is honos(korábbi tagbanki) bankfiókjaihoz forduljon. Az egyesbankfiókokban igénybe vehető szolgáltatások köréről az mbhbank.hu oldalon tájékozódhat az egyesülést követően.

Az alábbiakban tájékoztatjuk Önt az egyesüléssel kapcsolatos – az egyesüléssel hatályba lépő – legfontosabb tudnivalókról:

Mi nem változik az egyesülést követően?

Fizetési számlák

OBA biztosítás

Az Általános Szerződési Feltételeket érintő módosításokról

Bankkártyák

ATM tudnivalók

Fizetési megbízások befogadási és teljesülési határideje

Felmondási jog

Személyi kölcsönök, jelzáloghitel, MBH Bank Babaváró Hitel és folyószámlahitel

Személyes adatok kezelése

Elektronikus csatornák

MBH Bank VideoBank

Adathalászattal kapcsolatos tájékoztatás

Átállási hétvége

Internetes vásárlási jelszó