VideoBank Fiókok és ATM-ekKérj időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írj nekünk! Árfolyamok

Fizetési megbízások befogadási és teljesülési határideje

A 2023. május 1-jétől a jogelőd MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. által vezetett számlák között indított forint és deviza átutalások/ átvezetések bankon belüli megbízásnak fognak minősülni.

A Teljesítési rend 2023. május 1-jétől módosul.Amennyiben Ön banki munkanapon a fióki nyitvatartástól függően, legkésőbb 14:00 óráig papíralapú eseti forint átutalási megbízást nyújt be, az még aznap teljesül. Az elektronikus csatornánkeresztül benyújtott, bankon belüli és más banknál vezetett számlára történőeseti forint átutalásimegbízás (de nem azonnali átutalási megbízás) és csoportos átutalási és beszedési megbízásbenyújtási határideje egységesen, minden banki munkanapon 16:30-ramódosul. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a SEPA fizetési megbízások teljesítési és befogadási határideje módosul, nem sürgős, 14:30-ig befogadott SEPA megbízás tárgynapot követő napon (T+1 napon) kerül teljesítésre, sürgős, 12:00 óráig befogadott SEPA fizetési megbízás tárgynapon (T napon) teljesül.

Nemzetközi, SEPA és belföldi deviza megbízásokesetén változik a Takarékbanknál korábban alkalmazott működés, ugyanis 2023. május 1-jétől az MKKBHUHB SWIFT/BIC kód lesz használatos. Amennyiben partnere továbbra is TAKBHUHB SWIFT/BIC kódra címzi a megbízásokat, úgy azokat még átmenetileg, 2023. május 31. napig az MBH Bank Zrt. feldolgozza, azt követően azonban ezen jóváírási tételek visszautasításra kerülnek. A forgalmazott devizanemek köre a Teljesítési rend 3.6.1-es pontjában meghatározottak szerint bővül.

A részletes információk az alábbi linken lesznek elérhetők: takarekbank.hu/maganszemelyek/teljesitesi-rend

2023. április 27. nap végétől 2023. május 2. napjáig a fizetési kérelem szolgáltatásátmenetileg felfüggesztésre kerül. A felfüggesztés időtartalma alatt (átmenetileg) fizetési kérelem szerződés nem köthető és nem megszüntethető meg, a kapcsolódó szolgáltatások nem érhetők el, továbbá a beérkező fizetési kérelmek elutasításra kerülnek. A szolgáltatás felfüggesztésének időpontjától a korábban befogadott fizetési kérelemre átutalás már nem indítható.

2023. április 28-án minden indított és befogadott, de még nem teljesült fizetési kérelem lezárásra kerül a Takarékbank rendszereiben, így:

  • a befogadott fizetési kérelmek 2023. április 28-án a bank által elutasításra kerülnek. Kérjük, erről értesítse partnerét és 2023. május 2-ától partnere nyújtsa be újra a vonatkozó fizetési kérelmet, ha még aktuális;
  • az indított fizetési kérelmek 2023. április 28-án a bank által visszahívásra kerülnek, ezt követően a fizetési kérelem alapján jóváírás már nem érkezhet. Kérjük, 2023. május 2-ától nyújtsa be újra a vonatkozó fizetési kérelmet, ha még aktuális.

2023. május 2. napjától a fizetési kérelem szerződés újra köthető, vagy megszüntethető, fizetési kérelem indítható, beérkező fizetési kérelmek befogadhatók, a befogadott fizetési kérelem alapján jóváírás teljesíthető.

2023. április 28-a előtt benyújtott vagy befogadott fizetési kérelme kapcsán információk az elektronikus csatornán nem lesznek elérhetőek.