VideoBank Fiókok és ATM-ekKérj időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írj nekünk! Árfolyamok

Csökkentenéd jelzáloghiteled terheit?

THM1: 6,96%-11,52%

MBH Kiváltó Hitel

Úgy érzed, magas a törlesztőrészleted? A deviza hitelek elszámolása és forintosítása sem enyhített a terheiden? Van megoldásunk! Kiváltó 1 és Kiváltó 2 hitel!

 • Az MBH Kiváltó 1 hitel lehetővé teszi számodra, hogy nem bankunk által nyújtott lakáscélú jelzáloghiteledet⁣ első alkalommal kiváltsd. (kizárólag más pénzügyi intézmény által nyújtott lakáscélú jelzáloghitel első ⁣kiváltására szabad rész igénylése nélkül).
 • Az MBH Kiváltó 2 hitel alkalmas kizárólag az MBH Banknál fennálló lakáscélú jelzáloghitel⁣ első kiváltására, valamint más pénzügyi intézmény által nyújtott nem lakáscélú jelzáloghitel⁣ kiváltására. (az MBH Banknál fennálló lakáscélú jelzáloghitel első ⁣kiváltására szabad rész igénylése nélkül, vagy más pénzügyi intézmény által nyújtott nem lakáscélú ⁣jelzáloghitel kiváltására, akár szabad céllal kiegészítve is).

 • Választható kamatozási módok: 10 éves kamatperiódus, valamint végig fix törlesztésű konstrukció is választható
 • Kedvezményes induló banki költségek mellett
  • 5.000.000 Ft, vagy afeletti hiteligény esetén értékbecslői díjvisszatérítés*
  • 5.000.000 Ft, vagy afeletti hiteligény esetén 50.000 Ft-ig közjegyzőidíj visszatérítés**
  • Tulajdoni lap, és térképmásolat lekérési díját a Bank maximum 9.000 forintig átvállalja, az alapfedezetre vonatkozóan***
  • 2023. február 1-től az akció visszavonásáig befogadott hitelügyletek esetén.

Hogyan igényelheted?

1

Visszahívás kérés

Add meg a neved, mobilszámod és az e-mail címed, és kérj visszahívást. 1 munkanapon belül felvesszük veled a kapcsolatot.

2

Telefonos egyeztetés

A visszahívás során egyeztetjük az adataid, és ellenőrizzük, hogy hitelképes vagy-e. Ha minden rendben, foglalunk egy időpontot az általad választott bankfiókba.

3

Bankfióki ügyintézés

A lefoglalt időpontban várunk a bankfiókunkban, ahol segítünk kitölteni a szükséges dokumentumokat. Ezután elindítjuk a hiteligénylést.

4

Folyósítás

A hiteligénylés jóváhagyása után folyósítjuk az összeget, és postán elküldjük a szerződéshez kapcsolódó dokumentumokat.

Fontos, hogy az Ügyintézéshez ne felejtsd el magaddal hozni azokat a dokumentumokat és iratokat, amiket a telefonos egyeztetés után kapott e-mailben megjelöltünk!

Reprezentatív példák
Termék MBH Kiváltó 1 Hitel Standard konstrukció MBH Kiváltó 2 Hitel Standard Konstrukció (nem lakáscélú jelzáloghitel esetén)
Hitelező MBH Bank Nyrt. MBH Bank Nyrt.
Kamatkedvezmény KK1 KK1
Fedezet a jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra önálló zálogjog és elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre
Kamatozástípusa  10 éves kamatperiódusokban rögzített 10 éves kamatperiódusokban rögzített
Hitelösszeg 12 000 000 Ft 12 000 000 Ft
Futamidő 240 hónap 240 hónap
Kamat éves mértéke 6,69% 9,24%
Havi törlesztőrészlet 90 847 Ft 109 872 Ft
Visszafizetendő teljes összeg 21 803 280 Ft 26 369 280 Ft
Hitel teljes díja 9 803 280 Ft 16 681 962 Ft
Törlesztő részlete száma 240 db 240 db
THM2 6,96% 9,66%
Reprezentatív példák
Termék
MBH Kiváltó 1 Hitel Standard konstrukció
MBH Kiváltó 2 Hitel Standard Konstrukció (nem lakáscélú jelzáloghitel esetén)
Reprezentatív példák
Hitelező
MBH Bank Nyrt.
MBH Bank Nyrt.
Reprezentatív példák
Kamatkedvezmény
KK1
KK1
Reprezentatív példák
Fedezet
a jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra önálló zálogjog és elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre
Reprezentatív példák
Kamatozástípusa 
10 éves kamatperiódusokban rögzített
10 éves kamatperiódusokban rögzített
Reprezentatív példák
Hitelösszeg
12 000 000 Ft
12 000 000 Ft
Reprezentatív példák
Futamidő
240 hónap
240 hónap
Reprezentatív példák
Kamat éves mértéke
6,69%
9,24%
Reprezentatív példák
Havi törlesztőrészlet
90 847 Ft
109 872 Ft
Reprezentatív példák
Visszafizetendő teljes összeg
21 803 280 Ft
26 369 280 Ft
Reprezentatív példák
Hitel teljes díja
9 803 280 Ft
16 681 962 Ft
Reprezentatív példák
Törlesztő részlete száma
240 db
240 db
Reprezentatív példák
THM2
6,96%
9,66%

THM1 : 6,96%-11,52%

1 A THM érték meghatározása az aktuális általános, illetve a teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Kormányrendeletben meghatározott feltételek szerint, a szerződéskötés napjával azonos naptári napokra eső elszámolási napokat alapul véve került megállapításra, ugyanakkor nem tartalmazza a fedezetül szolgáló ingatlanra vonatkozóan kötendő vagyonbiztosítás díját. A hitel igényléséhez a fedezeti ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás és MBH Bankos fizetési számla megléte vagy megkötése szükséges, valamint a jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra önálló zálogjog kerül bejegyzésre.

A feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. Bankunk a THM-számításánál figyelembe vett törlesztőrészlet összegének meghatározása során a naptári hónapok tényleges napszámaival számolt. A THM mértéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

2 A THM 12 millió Ft összegű, 20 éves futamidejű lakásvásárlási célú hitelre (építésre, lakáscélú jelzáloghitel kiváltásra, bővítésre, felújításra, valamint korszerűsítésre) került meghatározásra. A THM aktuális mértékét a Kamathirdetmény lakossági ügyfelek részére, Lakossági jelzáloghitelek kamatozás értékek táblázata tartalmazza, mely elérhető bankfiókjainkban.

A kalkuláció eredményei kizárólag a figyelemfelkeltésére szolgálnak, a tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül a Polgári Törvénykönyv 6:64. §-a szerinti ajánlattételnek. Bankunk a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat feltételei alapján nyújtja. Tájékozódni az oldalon található Hirdetmények és kondíciókból tudsz, valamint az ugyanitt található Üzletszabályzatban.

Bankunk elkötelezett a klímaváltozás elleni küzdelemben, ezért törekszünk arra, hogy ügyfeleinknek segítséget nyújtsunk korszerű és energiatakarékos lakások vásárlásában, meglévő ingatlanok korszerűsítésében. A fenntartható fejlődés érdekében lakásvásárlási hiteleink igényléséhez minden olyan esetben kérjük bemutatni az ingatlanról készült energetikai tanúsítványt, amikor ez a tulajdonosváltáshoz jogszabály alapján is kötelezően elkészül.

Nem kérünk tanúsítványt az alábbi igénylések esetében:

- tulajdonrész kivásárlása esetén (vagyonközösség megszüntetése)

- nem lakóingatlan vásárlása esetén (nyaraló, üdülő, hétvégi ház stb.)

- 50 m2-nél kisebb alapterületű ingatlan esetén-helyettesítő, vagy pótingatlan fedezete mellett nyújtott lakásvásárlás esetén

10 éves kamatperiódusú hitelek esetén az első kamatperiódusra vonatkozó árazást a Kamathirdetmény lakossági ügyfelek részére, Lakossági jelzáloghitelek tartalmazza. Bankunk az ügyleti kamat mértékét kizárólag a Magyar Nemzeti Bank honlapján közzétett, 10 éves kamatperiódus esetén H3K10 számú kamatváltoztatási mutató alapján változtathatja meg az egyes kamatperiódusok lejártával.

32023. február 1-től az akció visszavonásáig befogadott hitelügyletek esetén. A Bank visszatéríti a lakóingatlanok értékbecslési díját (több lakóingatlan ingatlanfedezet esetén mindegyik lakóingatlan értékbecslési díját) minden benyújtott és jóváhagyott 5 000 000 Ft vagy afölötti hitelösszegű - ECO vásárlási vagy korszerűsítési hitel esetén bármilyen hitelösszegű - jelzálog alapú hitel igénylés esetén az alábbi feltételekkel: A visszatérítés feltétele, hogy az Ügyfél részéről az ingatlan értékelésének jelen hirdetményben meghatározott díja előzetesen befizetésre/átutalásra került a Bank által meghatározott számlaszámra. A visszatérítés további feltétele, hogy az ügyfél a befizetést igazoló bizonylatot, tranzakciós igazolást vagy annak másolatát legkésőbb a folyósításig a Bank részére benyújtsa. A Bank az ügyfél részéről előzetesen befizetett/átutalt összeget téríti vissza kedvezményként a hitel főadósának. A Bank a kedvezményt a hitel főadósának Kölcsönszerződésében rögzített hiteltörlesztésre szolgáló, fizetési számlájára vagy kölcsöntörlesztési számlájára téríti vissza kedvezményként. A visszatérítéshez a hitel főadósának részéről külön megbízás nem szükséges, a visszatérítés a Bank erre szolgáló technikai számlaszámáról történik. A visszatérítésre a hitel (első) folyósításakor került sor.

42024. június 3- tól az akció visszavonásáig befogadott hitelügyletek esetén. A Bank visszatéríti a Kölcsön és Zálogszerződés egyoldalú közjegyzői okiratba foglalásának hiteligénylő által megfizetett költségét ügyletenként maximum 50.000 forint erejéig minden benyújtott és jóváhagyott 5.000.000 Ft, vagy afölötti hitelösszegű igénylés esetén az alábbi feltételekkel, (kivéve az Otthonfelújítási kölcsön otthonteremtési kamattámogatással terméknél): A visszatérítés feltétele a CIG Pannónia Biztosító által nyújtott hitelfedezeti biztosítás kötése és annak a hitel (első) folyósítását követő 2 évig történő szerződésszerű fennállása. A visszatérítés feltétele továbbá, hogy a hitel főadósa a közjegyzői okiratról készült számlát, vagy annak másolatát legkésőbb a kölcsön folyósításáig a Bank részére benyújtsa. A Bank a számlán, vagy annak másolatán szereplő összeget téríti vissza kedvezményként a hitel főadósának. A Bank a kedvezményt a hitel főadósának Kölcsönszerződésében rögzített hiteltörlesztésre szolgáló, fizetési számlájára vagy kölcsöntörlesztési számlájára téríti vissza. A visszatérítéshez a hitel főadósának részéről külön megbízás nem szükséges, a visszatérítés a Bank erre szolgáló technikai számlaszámáról történik. A visszatérítésre a hitel (első) folyósításkor kerül sor. Az akció forint alapú lakáshitelre (ingatlan vásárlásra, építésre, bővítésre, korszerűsítésre, felújításra), Kiváltó és Kiváltó 2 hitelre terjed ki.

5 2023. február 1-től az akció visszavonásáig befogadott hitelügyletek esetén. A Bank összesen legfeljebb 9000 forintig átvállalja a tulajdoni lap és a térképmásolat lekérdezésének együttes díját az alapfedezetre vonatkozóan, minden benyújtott jelzálog alapú hitel igénylés esetén.


*A Bank visszatéríti a lakóingatlanok értékbecslési díját (több lakóingatlan ingatlanfedezet esetén mindegyik lakóingatlan értékbecslési díját) minden benyújtott és jóváhagyott 5.000.000 Ft vagy afölötti hitelösszegű - ECO vásárlási vagy korszerűsítési hitel esetén bármilyen hitelösszegű - jelzálog alapú hitel igénylés esetén az alábbi feltételekkel:

A visszatérítés feltétele, hogy az Ügyfél részéről az ingatlan értékelésének jelen hirdetményben meghatározott díja előzetesen befizetésre/átutalásra került a Bank által meghatározott számlaszámra. A visszatérítés további feltétele, hogy az ügyfél a befizetést igazoló bizonylatot, tranzakciós igazolást vagy annak másolatát legkésőbb a folyósításig a Bank részére benyújtsa. A Bank az ügyfél részéről előzetesen befizetett/átutalt összeget téríti vissza kedvezményként a hitel főadósának. A Bank a kedvezményt a hitel főadósának Kölcsönszerződésében rögzített hiteltörlesztésre szolgáló, fizetési számlájára vagy kölcsöntörlesztési számlájára téríti vissza kedvezményként. A visszatérítéshez a hitel főadósának részéről külön megbízás nem szükséges, a visszatérítés a Bank erre szolgáló technikai számlaszámáról történik. A visszatérítésre a hitel (első) folyósításakor került sor.

**A Bank visszatéríti a Kölcsön és Zálogszerződés egyoldalú közjegyzői okiratba foglalásának hiteligénylő által megfizetett költségét ügyletenként maximum 30.000 forint erejéig minden benyújtott és jóváhagyott 5.000.000 Ft, vagy afölötti hitelösszegű igénylés esetén az alábbi feltételekkel, (kivéve az Otthonfelújítási kölcsön otthonteremtési kamattámogatással terméknél): A visszatérítés feltétele, hogy a hitel főadósa a közjegyzői okiratról készült számlát, vagy annak másolatát legkésőbb a kölcsön folyósításáig a Bank részére benyújtsa. A Bank a számlán, vagy annak másolatán szereplő összeget téríti vissza kedvezményként a hitel főadósának. A Bank a kedvezményt a hitel főadósának Kölcsönszerződésében rögzített hiteltörlesztésre szolgáló, fizetési számlájára vagy kölcsöntörlesztési számlájára téríti vissza. A visszatérítéshez a hitel főadósának részéről külön megbízás nem szükséges, a visszatérítés a Bank erre szolgáló technikai számlaszámáról történik. A visszatérítésre a hitel (első) folyósításkor kerül sor. Az akció forint alapú lakáshitelre (ingatlan vásárlásra, építésre, bővítésre, korszerűsítésre, felújításra), Kiváltó és Kiváltó 2 hitelre terjed ki.

A hitelkártya készpénzfelvételre való használata a fenti értéknél magasabb teljes hiteldíj mutatót(THM) eredményez.

A hatályos jogszabályi előírásoknak (83/2010.(III.25.) Korm.rend.) megfelelően a THM értékének meghatározásakor a Bank a THM kiszámításakor érvényes nem kedvezményes kamatot és a díjat vette figyelembe a hitelszerződés teljes időtartamára.

További részletek a mindenkor hatályos GO hitelkártyához kapcsolódó használatösztönzőakció hirdetményben, mely elérhető a bankfiókokban, valamint a www.mbhbank.hu weboldalon. Az akció forint alapú lakáshitelre (ingatlan vásárlásra, építésre, bővítésre, korszerűsítésre, felújításra), az MBH Kiváltó 1 Hitel és MBH Kiváltó 2 Hitelre terjed ki.

***A Bank összesen legfeljebb 9.000 forintig átvállalja a tulajdoni lap és a térképmásolat lekérdezésének együttes díját az alapfedezetre vonatkozóan, minden benyújtott jelzálog alapú hitel igénylés esetén