VideoBank Fiókok és ATM-ekKérj időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írj nekünk! Árfolyamok

Csökkentenéd jelzáloghiteled terheit?

THM1: 7,06%-10,08%

MBH Kiváltó Hitel

Úgy érzed, magas a törlesztőrészleted? A deviza hitelek elszámolása és forintosítása sem enyhített a terheiden? Van megoldásunk! Kiváltó 1 és Kiváltó 2 hitel!

 • Az MBH Kiváltó 1 hitel lehetővé teszi számodra, hogy nem bankunk által nyújtott lakáscélú jelzáloghiteledet⁣ első alkalommal kiváltsd. (kizárólag más pénzügyi intézmény által nyújtott lakáscélú jelzáloghitel első ⁣kiváltására szabad rész igénylése nélkül).
 • Az MBH Kiváltó 2 hitel alkalmas kizárólag az MBH Banknál fennálló lakáscélú jelzáloghitel⁣ első kiváltására, valamint más pénzügyi intézmény által nyújtott nem lakáscélú jelzáloghitel⁣ kiváltására. (az MBH Banknál fennálló lakáscélú jelzáloghitel első ⁣kiváltására szabad rész igénylése nélkül, vagy más pénzügyi intézmény által nyújtott nem lakáscélú ⁣jelzáloghitel kiváltására, akár szabad céllal kiegészítve is).

 • Választható kamatozási módok: 10 éves kamatperiódus, valamint végig fix törlesztésű konstrukció is választható
 • Kedvezményes induló banki költségek mellett
  • 5.000.000 Ft, vagy afeletti hiteligény esetén értékbecslői díjvisszatérítés*
  • 5.000.000 Ft, vagy afeletti hiteligény esetén 30.000 Ft-ig közjegyzőidíj visszatérítés**
  • Tulajdoni lap, és térképmásolat lekérési díját a Bank maximum 9.000 forintig átvállalja, az alapfedezetre vonatkozóan***
  • 2023. február 1-től az akció visszavonásáig befogadott hitelügyletek esetén.

THM1 : 7,06%-10,08%

Reprezentatív példák
Termék MBH Kiváltó 1 Hitel Standard konstrukció MBH Kiváltó 2 Hitel Standard Konstrukció (nem lakáscélú jelzáloghitel esetén)
Hitelező MBH Bank Nyrt. MBH Bank Nyrt.
Kamatkedvezmény KK1 KK1
Fedezet a jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra önálló zálogjog és elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre
Kamatozástípusa  10 éves kamatperiódusokban rögzített 10 éves kamatperiódusokban rögzített
Hitelösszeg 12 000 000 Ft 12 000 000 Ft
Futamidő 240 hónap 240 hónap
Kamat éves mértéke 6,79% 9,64%
Havi törlesztőrészlet 91 710 Ft 113 171 Ft
Visszafizetendő teljes összeg 22 010 400 Ft 27 161 040 Ft
Hitel teljes díja 10 010 400 Ft 15 161 040 Ft
Törlesztő részlete száma 240 db 240 db
THM2 7,06% 10,08%
Reprezentatív példák
Termék
MBH Kiváltó 1 Hitel Standard konstrukció
MBH Kiváltó 2 Hitel Standard Konstrukció (nem lakáscélú jelzáloghitel esetén)
Reprezentatív példák
Hitelező
MBH Bank Nyrt.
MBH Bank Nyrt.
Reprezentatív példák
Kamatkedvezmény
KK1
KK1
Reprezentatív példák
Fedezet
a jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra önálló zálogjog és elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre
Reprezentatív példák
Kamatozástípusa 
10 éves kamatperiódusokban rögzített
10 éves kamatperiódusokban rögzített
Reprezentatív példák
Hitelösszeg
12 000 000 Ft
12 000 000 Ft
Reprezentatív példák
Futamidő
240 hónap
240 hónap
Reprezentatív példák
Kamat éves mértéke
6,79%
9,64%
Reprezentatív példák
Havi törlesztőrészlet
91 710 Ft
113 171 Ft
Reprezentatív példák
Visszafizetendő teljes összeg
22 010 400 Ft
27 161 040 Ft
Reprezentatív példák
Hitel teljes díja
10 010 400 Ft
15 161 040 Ft
Reprezentatív példák
Törlesztő részlete száma
240 db
240 db
Reprezentatív példák
THM2
7,06%
10,08%

1 A THM érték meghatározása az aktuális általános, illetve a teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Kormányrendeletben meghatározott feltételek szerint, a szerződéskötés napjával azonos naptári napokra eső elszámolási napokat alapul véve került megállapításra, ugyanakkor nem tartalmazza a fedezetül szolgáló ingatlanra vonatkozóan kötendő vagyonbiztosítás díját. A hitel igényléséhez a fedezeti ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás és MBH Bankos fizetési számla megléte vagy megkötése szükséges, valamint a jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra önálló zálogjog kerül bejegyzésre.

A feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. Bankunk a THM-számításánál figyelembe vett törlesztőrészlet összegének meghatározása során a naptári hónapok tényleges napszámaival számolt. A THM mértéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

2 A THM 12 millió Ft összegű, 20 éves futamidejű lakásvásárlási célú hitelre (építésre, lakáscélú jelzáloghitel kiváltásra, bővítésre, felújításra, valamint korszerűsítésre) került meghatározásra. A THM aktuális mértékét a Kamathirdetmény lakossági ügyfelek részére, Lakossági jelzáloghitelek kamatozás értékek táblázata tartalmazza, mely elérhető bankfiókjainkban.

A kalkuláció eredményei kizárólag a figyelemfelkeltésére szolgálnak, a tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül a Polgári Törvénykönyv 6:64. §-a szerinti ajánlattételnek. Bankunk a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat feltételei alapján nyújtja. Tájékozódni az oldalon található Hirdetmények és kondíciókból tudsz, valamint az ugyanitt található Üzletszabályzatban.

Bankunk elkötelezett a klímaváltozás elleni küzdelemben, ezért törekszünk arra, hogy ügyfeleinknek segítséget nyújtsunk korszerű és energiatakarékos lakások vásárlásában, meglévő ingatlanok korszerűsítésében. A fenntartható fejlődés érdekében lakásvásárlási hiteleink igényléséhez minden olyan esetben kérjük bemutatni az ingatlanról készült energetikai tanúsítványt, amikor ez a tulajdonosváltáshoz jogszabály alapján is kötelezően elkészül.

Nem kérünk tanúsítványt az alábbi igénylések esetében:

- tulajdonrész kivásárlása esetén (vagyonközösség megszüntetése)

- nem lakóingatlan vásárlása esetén (nyaraló, üdülő, hétvégi ház stb.)

- 50 m2-nél kisebb alapterületű ingatlan esetén-helyettesítő, vagy pótingatlan fedezete mellett nyújtott lakásvásárlás esetén

10 éves kamatperiódusú hitelek esetén az első kamatperiódusra vonatkozó árazást a Kamathirdetmény lakossági ügyfelek részére, Lakossági jelzáloghitelek tartalmazza. Bankunk az ügyleti kamat mértékét kizárólag a Magyar Nemzeti Bank honlapján közzétett, 10 éves kamatperiódus esetén H3K10 számú kamatváltoztatási mutató alapján változtathatja meg az egyes kamatperiódusok lejártával.


*A Bank visszatéríti a lakóingatlanok értékbecslési díját (több lakóingatlaningatlanfedezet esetén mindegyik lakóingatlan értékbecslési díját) minden benyújtott és jóváhagyott 5.000.000 Ft, vagy afölötti hitelösszegű jelzálogalapú hitel igénylés esetén az alábbi feltételekkel:

A visszatérítés feltétele, hogy a hitel főadósa az ingatlan értékbecslésről készült számlát, vagy annak másolatát legkésőbb a folyósításig a Bank részére benyújtsa. A Bank a számlán, vagy annak másolatán szereplő összeget téríti vissza kedvezményként a hitel főadósának Jóljáró csomagban igényelt hitelkártya számlájára. A visszatérítés további feltétele, hogy legkésőbb a kölcsön folyósításakor a hitel főadósa jóváhagyott Jóljáró csomag igényléssel és megnyitotthitelkártya számlával rendelkezzen. Amennyiben a hitel főadósának jelzálog alapú hitel igénylését követően benyújtott Jóljáró csomag igénylését a Bank elutasította, akkor a kedvezményt a hitel főadósának Kölcsönszerződésében rögzített hiteltörlesztésre szolgáló, bármely típusú és kondíciójú MBH Banknál vezetett fizetésiszámlájára téríti visszakedvezményként. A visszatérítéshez a hitel főadósának részéről külön megbízás nem szükséges, a visszatérítés a Bank erre szolgáló technikai számlaszámáról történik. A visszatérítésre legkésőbb az első törlesztőrészlet megfizetése előtti munkanapig kerül sor mindkét esetben. Szakaszos folyósítású ügyletek esetén az első szakaszt követőelső törlesztőrészletének megfizetése előtti munkanapig kerül sor a díjvisszatérítésére. Nem kaphat visszatérítést az a kártyabirtokos, akinek a hitelkártya számláján a promóciós időszak alatt bármikor 30 napot meghaladó fizetési késedelem mutatkozik; akinek a hitelkártyáján csalás gyanúja merült fel, vagy a hitelkártya számlája felmondás alatt van. További részletek a mindenkor hatályos GO hitelkártyához kapcsolódóhasználatösztönző akció hirdetményben.

**A Bank visszatéríti a Kölcsön és Zálogszerződés egyoldalú közjegyzői okiratba foglalásának hiteligénylő által megfizetett költségét ügyletenként maximum 30.000 forint erejéig minden benyújtott és jóváhagyott 5.000.000 Ft, vagy a fölötti hitelösszegű igénylés esetén az alábbi feltételekkel: A visszatérítés feltétele, hogy a hitel főadósa a közjegyzői okiratról készültszámlát, vagy annak másolatát legkésőbb a kölcsön folyósításáig a Bank részére benyújtsa. A Bank a számlán, vagy annak másolatán szereplő összeget téríti vissza kedvezményként a hitel főadósának Jóljáró csomagban igényelt hitelkártyaszámlájára. A visszatérítés további feltétele, hogy legkésőbb a kölcsönfolyósításakor a hitel főadósa jóváhagyott Jóljáró csomag igényléssel és megnyitott hitelkártya számlával rendelkezzen. Amennyiben a hitel főadósának jelzálog alapú hitel igénylését követően benyújtott Jóljáró csomag igénylését a Bank elutasította, akkor a kedvezményt a hitelfőadósának Kölcsönszerződésében rögzített hiteltörlesztésre szolgáló, bármely típusú és kondíciójú MBH Banknál vezetett fizetési számlájára téríti vissza. A visszatérítéshez a hitel főadósának részéről külön megbízásnem szükséges, a visszatérítés a Bank erre szolgáló technikai számlaszámáról történik. A visszatérítésre legkésőbb az első törlesztőrészlet megfizetése előtti munkanapig kerül sor mindkét esetben. Szakaszos folyósítású ügyletekesetén az első szakaszt követő első törlesztőrészletének megfizetése előttimunkanapig kerül sor a díj visszatérítésére. Nem kaphat visszatérítést az a kártyabirtokos, akinek a hitelkártya számláján a promóciós időszak alatt bármikor 30 napot meghaladó fizetési késedelem mutatkozik; akinek a hitelkártyáján csalás gyanúja merült fel, vagy a hitelkártya számlája felmondás alatt van.

A hitelkártya készpénzfelvételre való használata a fenti értéknél magasabb teljes hiteldíj mutatót(THM) eredményez.

A hatályos jogszabályi előírásoknak (83/2010.(III.25.) Korm.rend.) megfelelően a THM értékének meghatározásakor a Bank a THM kiszámításakor érvényes nem kedvezményes kamatot és a díjat vette figyelembe a hitelszerződés teljes időtartamára.

További részletek a mindenkor hatályos GO hitelkártyához kapcsolódó használatösztönzőakció hirdetményben, mely elérhető a bankfiókokban, valamint a www.mbhbank.hu weboldalon. Az akció forint alapú lakáshitelre (ingatlan vásárlásra, építésre, bővítésre, korszerűsítésre, felújításra), az MBH Kiváltó 1 Hitel és MBH Kiváltó 2 Hitelre terjed ki.

***A Bank összesen legfeljebb 9.000 forintig átvállalja a tulajdoni lap és a térképmásolat lekérdezésének együttes díját az alapfedezetre vonatkozóan, minden benyújtott jelzálog alapú hitel igénylés esetén