VideoBank Fiókok és ATM-ekKérj időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írj nekünk! Árfolyamok

Mastercard Touch Card funkció elsőként Magyarországon az MBH Banknál!

Érdekel

Mastercard Touch Card funkció

A Touch Cardnak köszönhetően a vakok és gyengén látók a bankkártya oldalán található különböző bevágások megérintésével könnyebben beazonosíthatják bankkártyáikat. Az új, akadálymentesített kártyaszabvány a Mastercard és az Idemia közös kezdeményezésére jött létre.

Háromféle bevágás került kialakításra:

  • félkör alakú a betéti kártyákhoz
  • négyzetes alakú a hitelkártyákhoz
  • háromszög alakú a prepaid kártyákhoz

Miért fontos számunkra a Touch Card bevezetése?

  • Az MBH Bank Magyarországon elsőként vezette be ezt a kártyaszabványt annak érdében, hogy a vakok és gyengénlátók egyenlő esélyekkel, kényelemesen tudják használni az egyes bankkártyatípusokat. 2023. augusztus 1. óta alkalmazzuk a kártyagyártások során a Touch Card funkciót.
  • A világon jelenleg több mint 2,2 milliárd vak és gyengén látó ember él, Magyarországon is több ezren élnek vakságban vagy látássérültként. Nekik szeretnénk segítséget nyújtani az új funkcióval rendelkező bankkártyatípusokkal.
  • Az MBH Bank elkötelezett amellett, hogy a hazai pénzügyi piacokon a fenntartható gazdasági működés megteremtésének kulcsfontosságú szereplője legyen. Mindennapi működésünkben törekszünk a diszkriminációmentesség és az esélyegyenlőség megteremtésére.
  • A Touch Card bevezetésével a vakoknak, gyengénlátóknak és az idősebb korosztálynak szeretnénk nagyobb biztonságérzetet, inkluzivitást és függetlenséget biztosítani azáltal, hogy egyszerűen meg tudják különböztetni egymástól az egyes bankkártyatípusokat.

Milyen terméken érhető el?

Az MBH Bank hosszútávú célja, hogy minden lakossági betéti- és hitelkártya esetén elérhető legyen a Touch Card funkció. 

Elsőként a két legnagyobb számban kibocsátott Mastercard típusú – Mastercard Standard betéti kártya, és GO! Hitelkártya – lakossági bankkártyáinkon tettük elérhetővé ezt a funkciót. Folyamatosan terjesztjük ki a többi lakossági betéti- és hitelkártya termékre is ezen új funkciót, melynek köszönhetően a Touch Card funkcióval ellátott termékek köre tovább bővült a Mastercard Gold betéti bankkártyával, valamint partneri hitelkártyáinkkal:

Kártyatípus jellemzői

Segíthetünk?

Bankkártyahasználathoz meglévő vagy új számlacsomag nyitása szükséges.
Látogass el valamelyik bankfiókunkba vagy intézd online az igénylést!

Kérdés esetén pedig vedd fel velünk a kapcsolatot úgy, ahogy a legkényelmesebb! Telebank: +36 80 350 350

Hasznos dokumentumok


Jogi információk

Jelen tájékoztatás nem teljes körű, kizárólag a figyelemfelkeltést szolgálja és nem minősül ajánlattételnek. A Bank a szolgáltatásokat a mindenkori üzleti /hitelbírálati döntése alapján nyújtja.

1 A betéti bankkártya szolgáltatások részletes leírását és teljes körű feltételeit az MBH Bank Nyrt. Lakossági Számlavezetési Hirdetmény; A forint vagy deviza fizetési számla nyitására és vezetésére, bankkártya szolgáltatásokra, valamint folyószámlahitelre vonatkozó (Lakossági Pénzforgalmi ÁSZF); az Elektronikus Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei; az MBH Bank Nyrt. Általános Üzletszabályzata és Függelékei tartalmazzák.

2⁣ Hitelkártya THM: 19,58% - 49,99%

A hatályos szabályozás értelmében a THM meghatározása során csak a vásárlási tranzakciók után felszámítandó kamat kerül figyelembevételre, a készpénzfelvétel után fizetendő kamat nem. A készpénzfelvétel aktuális kamatát a Bank az adott hitelkártya-konstrukcióra vonatkozó hirdetményben teszi közzé. A hitelkártya készpénzfelvételre való használata a vonatkozó Hitelkártya Hirdetményben foglaltak szerint a fenti értéknél magasabb teljes hiteldíj mutatót (THM) eredményez. Az egyedi THM mértéke az Ön jóváhagyott hitelkeretösszegének és a hitelkártyakonstrukció díjainak függvénye.

Vértezze fel magát a kibercsalásokkal szemben, látogasson el a KiberPajzs honlapra: kiberpajzs.hu!