VideoBank Fiókok és ATM-ekKérj időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írj nekünk! Árfolyamok

Mastercard Touch Card funkció elsőként Magyarországon az MBH Banknál!

Érdekel

Mastercard Touch Card funkció

Új Mastercard Standard betéti kártya1 2 vagy GO! Hitelkártya3 igénylés esetén 2023. augusztus 1-jétől már Touch Card funkcióval rendelkező bankkártyát adunk. Sőt, lakossági ügyfeleink most díjmentesen kérhetik meglévő Mastercard Standard betéti4 vagy GO! Hitelkártyájuk3 cseréjét, amennyiben Touch Card funkcióval rendelkező kártyát szeretnének, 2023. december 31-ig bármely MBH Bankfiókban.

Mi is az a Touch Card?

A Mastercard és az Idemia közös kezdeményezése a Touch Card funkció, ami a bankkártya oldalán különböző bevágásokkal segíti a vakokat és gyengénlátókat abban, hogy érintéssel könnyebben azonosíthassák bankkártyáikat.

Háromféle bevágás került kialakításra:

  • félkör alakú a betéti kártyákhoz
  • négyzetes alakú a hitelkártyákhoz
  • háromszög alakú a prepaid kártyákhoz

Miért fontos számunkra a Touch Card bevezetése?

  • Az MBH Bank Magyarországon elsőként vezeti be ezt az új akadálymentesített kártyaszabványt annak érdében, hogy a vakok és gyengénlátók egyenlő esélyekkel, kényelemesen és állapotuknak megfelelő önállósággal tudják használni az egyes bankkártyatípusokat.
  • A világon jelenleg több mint 2,2 milliárd vak és gyengén látó ember él, Magyarországon is több ezren élnek vakságban vagy látássérültként. Nekik szeretnénk segítséget nyújtani az új funkcióval rendelkező bankkártyatípusokkal.
  • Az MBH Bank elkötelezett amellett, hogy a hazai pénzügyi piacokon a fenntartható gazdasági működés megteremtésének kulcsfontosságú szereplője legyen. Mindennapi működésünkben törekszünk a diszkriminációmentesség és az esélyegyenlőség megteremtésére.
  • A Touch Card bevezetésével a vakoknak, gyengénlátóknak és az idősebb korosztálynak szeretnénk nagyobb biztonságérzetet, inkluzivitást és függetlenséget biztosítani azáltal, hogy egyszerűen meg tudják különböztetni egymástól az egyes bankkártya-típusokat.

Milyen terméken érhető el?

Az MBH Bank hosszútávú célja, hogy minden lakossági betéti- és hitelkártya esetén elérhető legyen a Touch Card funkció.
Elsőként a Mastercard és az Idemia által közösen kifejlesztett kártyáinkon tesszük elérhetővé:

Kártyatípus jellemzői

Segíthetünk?

Bankkártyahasználathoz meglévő vagy új számlacsomag nyitása szükséges.
Látogass el valamelyik bankfiókunkba vagy intézd online az igénylést!

Kérdés esetén pedig vedd fel velünk a kapcsolatot úgy, ahogy a legkényelmesebb! Telebank: +36 80 350 350

Hasznos dokumentumok


Jogi információk

Jelen tájékoztatás nem teljes körű, kizárólag a figyelemfelkeltést szolgálja és nem minősül ajánlattételnek. A Bank a szolgáltatásokat a mindenkori üzleti /hitelbírálati döntése alapján nyújtja.

1 A betéti bankkártya szolgáltatások részletes leírását és teljes körű feltételeit az MBH Bank Nyrt. Lakossági Számlavezetési Hirdetmény; A forint vagy deviza fizetési számla nyitására és vezetésére, bankkártya szolgáltatásokra, valamint folyószámlahitelre vonatkozó (Lakossági Pénzforgalmi ÁSZF); az Elektronikus Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei; az MBH Bank Nyrt. Általános Üzletszabályzata és Függelékei tartalmazzák.

2 2023. augusztus 1. után lakossági számlacsomagban igényelt Mastercard Standard betéti kártya esetén a 101-es, illetve 5 (kivéve 586), 6 (kivéve 612), 7, 8, 181 és 182-es banki azonosítóval kezdődő számlaszámú számlákhoz kapcsolódóan biztosítja a Bank a Touch Card funkcióval rendelkező bankkártyát.

3 GO! Hitelkártya THM: 19,58% - 49,99%

A hatályos szabályozás értelmében a THM meghatározása során csak a vásárlási tranzakciók után felszámítandó kamat kerül figyelembevételre, a készpénzfelvétel után fizetendő kamat nem. A készpénzfelvétel aktuális kamatát a Bank az adott hitelkártya-konstrukcióra vonatkozó hirdetményben teszi közzé. A hitelkártya készpénzfelvételre való használata a vonatkozó Hitelkártya Hirdetményben foglaltak szerint a fenti értéknél magasabb teljes hiteldíj mutatót (THM) eredményez. Az egyedi THM mértéke a jóváhagyott hitelkeretösszegének és a hitelkártyakonstrukció díjainak függvénye.

4 Meglévő ügyfeleink 101-es, illetve 5 (kivéve 586), 6 (kivéve 612), 7, 8, 181 és 182-es banki azonosítóval kezdődő számlaszámú számlákhoz kapcsolódóan kérhetik meglévő Mastercard Standard betéti kártyájuk cseréjét 2023. augusztus 1-től Touch Card funkcióval rendelkező bankkártyára.