MegtakarításokMKB KötvényekArchívum

MKB IV. Kötvény

MKB IV. Kötvény

Az MKB IV. kötvény változó kamatozású, biztonságosbefektetési lehetőség. A 2011. december 9-én lejáró kötvény kamata negyedévente a mindenkori pénzpiaci kamatokhoz igazodik.

Mit kínálunk?

 • Alacsony kockázatú, biztonságos befektetési formát
 • Pénzpiaci kamatoknál magasabb kamat lehetőségét
 • Rendszeres kamatjövedelmet

Kinek ajánljuk?

 • Középtávú befektetést tervező Ügyfeleinknek
 • Azoknak, akik a változó pénzpiaci feltételeket követve rendszeres, magas kamatbevételt kívánnak elérni

Miért ajánljuk?

 • Ügyfeleink a pénzpiaci kamatok alakulását követő, de annál magasabb kamatot realizálhatnak
 • A kötvényekből kisebb összegű, akár 10 000 forint névértéknek megfelelő mennyiség is vásárolható
 • Az MKB kötvények a másodlagos piacon a felhalmozott kamattal együtt bármikor értékesíthetők
 • A negyedéves kamatfizetéssel Ügyfeleink rendszeres jövedelemhez jutnak

Részletek

2009 június 10-i értéknappal az MKB Bank Zrt. egy új, 2,5 éves futamidejű, változó kamatozású kötvénysorozatot hozott forgalomba. A kötvények elsősorban azon Ügyfeleink számára kínálnak kedvező megtakarítási lehetőséget, akik középtávú befektetést terveznek és a változó pénzpiaci feltételeket követve rendszeres, magas kamatbevételt kívánnak elérni.

A befektetők számára kimagasló, könnyen átlátható hozamot biztosít, és a 3 havonként esedékes kamatfizetés rendszeres jövedelmet jelent. A kötvény kamata évi 7,08% (érvényes: 2011. december 9-ig).

A kötvények futamideje: 2009. június 10. - 2011. december 9.

 • A kibocsátás típusa: Nyilvános forgalomba hozatal.
 • Névérték: 10 000 Ft.
 • A kötvények típusa: Névre szóló, dematerializált értékpapír.
 • Kamatozás: Változó kamatozás.
 • Éves kamat mértéke: 3 hónapos BUBOR + 1 %. Az aktuális kamat rögzítése a kamatperiódus kezdőnapját megelőző második munkanapon történik.
 • Kamatfizetések: Negyedévente, a futamidő alatt minden évben március 10., június 10., szeptember 10. és december 10. napján, illetve az utolsó kamatszámítási időszak tekintetében a lejárat napján történik. Az első kamatfizetés 2009. szeptember 10-én esedékes. Abban az esetben, ha a kamatfizetés nem munkanapra esik, a kifizetésre a következő munkanapon kerül sor.
 • Visszaváltás: Amennyiben a tulajdonos a futamidő végéig nem értékesíti kötvényeit, a névérték visszafizetése egy összegben, a 2011. december 9-i lejáratkor esedékes.
 • Másodpiaci forgalmazás: Futamidő közben a másodlagos piacon felhalmozott kamattal együtt bármikor értékesíthetők a kötvények.

Kiemelkedő kamat

Az MKB IV. Kötvény kiemelkedő kamatot biztosít, hiszen 3 hónapos kamatperiódussal a BUBOR (Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb)kamatbázishoz igazodik. A meghirdetett éves kamatláb a 3 hónapos irányadó bankközi kamatból és az 1%-os kamatprémiumból adódik össze. A BUBOR a magyar kereskedelmi bankok által egymás között alkalmazott hitelkamatláb, amely folyamatosan követi a pénzpiaci feltételek változásait. A 3 hónapos kamatperiódus azt jelenti, hogy ez idő alatt a kötvények kamatlába nem változik, negyedévente azonban igazodik a pénzpiacon érvényes kamatszintekhez. A kötvények után járó aktuális kamatot háromhavonta kifizetjük, rendszeres jövedelmet biztosítva a kötvénytulajdonosok számára.

A nyilvános forgalomba hozatalból adódóan a kötvényeket magánszemélyek, jogi személyek és jogi személyiség nélküli társaságok egyaránt megvásárolhatják.

MKB IV. Kötvény egyes sorozatrészleteinek forgalomba hozatalához készült Végleges Feltételek és az Alaptájékoztatók együttesen tartalmazzák az egyes kibocsátásokra vonatkozó teljes körű információkat, ezért a Kibocsátóról és az ajánlattételről csak az Alaptájékoztatók és a Végleges Feltételek együttes ismerete alapján lehet teljes körűen tájékozódni. Az Alaptájékoztatók és a Végleges Feltételek megtekinthetők, illetve beszerezhetők az MKB Bank Zrt. székhelyén (1056 Budapest, Váci utca 38.), vagy jelen internetes weboldalról, a Közzétételekrésznél. Jelen tájékoztatás gazdasági reklámnak minősül.

Az MKB saját kibocsátású kötvények aktuálisan elérhető sorozatainak forgalmazási feltételeiről, valamint a kötvények egyéb feltételeiről kérjük, érdeklődjön az MKB Bank Zrt. fiókjaiban, vagy hívja az MKB TeleBANKár 24 órás telefonos ügyfélszolgálatát a 06 (80) 333-660 számon.

Az MKB Bank saját kötvényeire az OBA (Országos Betétbiztosítási Alap) garanciája vonatkozik 100 ezer euró értékhatárig.

Kapcsolódó anyagok