VideoBank Fiókok és ATM-ekKérj időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írj nekünk! Árfolyamok

Iránytű utasbiztosítás

A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. utasbiztosítási termékei, a CIG Pannónia Iránytű utasbiztosítási termékcsalád hét csomagja védelmet nyújt az európai és az Európán kívüli utazásokra akár 100 milliós baleset/betegség limit erejéig. Megoldást kínálunk autós és repülős utakra, útlemondás védelemmel, avagy anélkül, fizikai munkára és sportolásra.

A repülővel útra kelőknek külön csomag: magasabb poggyászvédelemmel, a késés, járattörlés kényelmetlenségeit csökkentő szolgáltatásokkal.

Az autóval, motorral utazók esetében nyolcféle szolgáltatás áll rendelkezésre, ha a jármű menetképtelenné válik külföldön.

Az Iránytűvel nemcsak a városnézés és a nyaralás időtartama biztosítható: a külföldön fizikai munkát végzők és a sport szerelmesei is megtalálhatják az igényüknek megfelelő utasbiztosítást.

Amennyiben lefoglalt szállás, repülőjegy kapcsolódik az utazáshoz, élvezd az útlemondás védelemmel kiegészített csomagok nyújtotta biztonságot, hiszen a jegyet értékesítő vagy a szállásadó által visszatartott díjat vagy díjrészt a Biztosító megtéríti neked baleset, betegség miatti lemondás esetén.

Kárbejelentés

A külföldön felmerült károkat a +36 1 486 4333 éjjel-nappal hívható asszisztencia vonalon lehet bejelenteni.

Ki lehet biztosított?

Biztosított lehet életkori megkötés nélkül,  állandó lakóhellyel rendelkező, magyar állampolgár, vagy Magyarországon állandó lakóhellyel rendelkező, letelepedett vagy 3 hónapot meghaladó tartózkodásra jogosító engedéllyel rendelkező külföldi állampolgár (feltéve, hogy nem állampolgársága szerinti országba utazik). A biztosítotti jogviszony másik feltétele a magyarországi társadalombiztosítási ellátásra való jogosultság.

Hova utazhatsz?

A CIG Pannónia Iránytű EU csomaggal csak a következő országokba: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Izland, Írország, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc Svédország Szlovákia, Szlovénia.

A többi csomag esetében a világ bármely részén biztosítási védelmet nyújtunk.

  • CIG Pannónia Iránytű Utasbiztosítás
  • CIG Pannónia Iránytű Utasbiztosítás - útlemondási védelemmel
  • CIG Pannónia Iránytű Utasbiztosítás – autós utakhoz
  • CIG Pannónia Iránytű Utasbiztosítás – autós utakhoz útlemondás védelemmel
  • CIG Pannónia Iránytű Utasbiztosítás – repülős utakhoz
  • CIG Pannónia Iránytű Utasbiztosítás – repülős utakhoz útlemondás védelemmel

Mennyi időre vásárolhatod meg a biztosítást?

Minimum 1 napra, maximum 365 napra. 80 év felett, és az USA, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland beutazás esetén a folyamatos tartózkodás tartama legfeljebb 30 nap lehet külföldön. Fizikai munkavégzésre egyedi pótdíjcsomag megfizetése esetén maximum 90 napos tartamra terjed ki a biztosítási védelem.

Sportolás biztosítása

Sport egyedi díjcsomaggal amatőr sporttevékenyégre is kiterjed a balesetbiztosítási védelem, sőt az Iránytű csomagoknál a poggyászlimiten belül a sporteszköz,- és sportruházat is térül. 18 év alattiak esetében a díjcsomag megfizetésével a versenyszerű sportolást is biztosítjuk. Azon sportok listája, melyekre a biztosítási védelem nem terjed ki, a biztosítási feltételekben tekinthetők meg.

Fizikai munkavégzés

Legfeljebb 90 napos, folyamatos külföldi tartózkodás kapcsán a Biztosító a Fizikai munka egyedi díjcsomaggal téríti a munkavégzés közben bekövetkezett baleseti károk kapcsán az ellátás költségeit, és a poggyászvédelem kiterjed a munkaeszközökre is a limit erejéig. Azon munkakörök listája, melyekre a biztosítási védelem nem terjed ki, a biztosítási feltételekben tekinthetők meg.

Jelen rövidített tájékoztató a teljesség igénye nélkül készült, és a termék fontosabb jellemzőit tartalmazza. A közölt információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Jelen tájékoztató továbbá nem minősül a biztosítás ajánlásának, ajánlattételi felhívásnak vagy biztosítási tanácsadásnak. A biztosítás részletes feltételeiről, a kizárások és esetleges korlátozások teljes listájáról, valamint a biztosítás egyéb szabályairól és további fontos információkról részletes felvilágosítást a vonatkozó Biztosítási Feltételekben valamint a Termékismertetőben  találsz. Az MBH Bank Nyrt. a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. függő biztosításközvetítőjeként jár el, mely tevékenységéért javadalmazásban részesül, amit a biztosítás díja magában foglal.