Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy technikai okok miatt az MBH Videobankban az online számlanyitás szolgáltatásunk jelenleg nem elérhető. Munkatársaink mindent megtesznek, hogy mielőbb újra elérhető legyen a szolgáltatás. Kérdés esetén hívja az MBH Bank 0-24 órában elérhető TeleBank ügyfélszolgálatát a belföldről díjmentesen hívható 06 80 350 350-es telefonszámon. Türelmét és megértését köszönjük! MBH Bank Nyrt.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy technikai okok miatt az MBH Videobankban az online számlanyitás ás az online áruhitel szolgáltatásunk jelenleg nem elérhető. Munkatársaink mindent megtesznek, hogy mielőbb újra elérhetőek legyenek a szolgáltatások. Az átmeneti időben kérjük, számlanyitásért és áruhitel kapcsán keresse fel az Önhöz legközelebbi bankfiókunkat (https://www.mbhbank.hu/fiokkereso). Kérdés esetén hívja az MBH Bank 0-24 órában elérhető TeleBank ügyfélszolgálatát a belföldről díjmentesen hívható 06 80 350 350-es telefonszámon. Türelmét és megértését köszönjük! MBH Bank Nyrt.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy technikai okok miatt az MBH Videobankban az online számlanyitás szolgáltatásunk jelenleg nem elérhető. Munkatársaink mindent megtesznek, hogy mielőbb újra elérhető legyen a szolgáltatás. Kérdés esetén hívja az MBH Bank 0-24 órában elérhető TeleBank ügyfélszolgálatát a belföldről díjmentesen hívható 06 80 350 350-es telefonszámon. Türelmét és megértését köszönjük! MBH Bank Nyrt.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett rendszerfrissítési munkálatok miatt 2023.09.07. (csütörtök) 20:00 és 20:30 között az MBH Info (korábban MKB SMS) szolgáltatás nem lesz elérhető. A kiesés időtartama alatt végzett tranzakciókról a tranzakciós üzenetek a kiesési időszak után kerülnek kiküldésre. Kérdés esetén, kérjük, hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es telefonszámon! Üdvözlettel: MBH Bank

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy az MBH Direct Bank (korábban MKB) és a Vállalati Netbank (korábban MKB) szolgáltatások új verzió kiadása miatt 2023. 09. 28. (csütörtök) 20:00 és 21:00 között nem lesznek elérhetőek. További információért kérjük, keresse kapcsolattartóját, vagy hívja a Telebankot a 06 80 350 350-es telefonszámon. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MBH Bank Nyrt.

Az átállás kapcsán felhívjuk figyelmét, hogy megnőhet az adathalász kísérletek száma. További hasznos információkért és tanácsokért, kérjük, látogasson el a bank honlapjára.

A fúzióval 2023. május 1-jén létrejött MBH Bank Nyrt. egyesülési folyamatának következő lépése a jogelőd Budapest Bank vállalati ügyfelei teljes portfóliójának átemelése (továbbiakban: Átállás) a volt Budapest Bank informatikai rendszeréből az MKB Bank informatikai rendszerébe. Az Átállás tervezetten 2023. szeptember 29. (péntek) 12:30 és október 3. (kedd) 12:00 óra között fog zajlani.Részletek

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a 2023. szeptember 29. és október 3. közötti időszakra meghirdetett informatikai átállás sikeresen lezajlott. Túlterheltség miatt azonban jelenleg fennakadásokat tapasztalhat az elektronikus csatornáinkra való belépéskor. Kollégáink nagy erőkkel dolgoznak a hiba elhárításán, hogy az ügyfelek mielőbb újra fennakadások nélkül használhassák ezeket a felületeket. További információért hívja az MBH Bank 0-24 órában elérhető, belföldről díjmentesen hívható telefonos ügyfélszolgálatát a 06 80 350 350-es telefonszámon. Türelmét és megértését köszönjük! Üdvözlettel: MBH Bank Nyrt.

VideoBank Fiókok és ATM-ekKérj időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írj nekünk! Árfolyamok

Tájékoztatás az MKB Bank Nyrt. és az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. közötti megállapodás alapján megvalósult bankkártyaállomány-átruházásáról

1. Az átruházásban részes felek és az átruházás időpontja

Az MKB Bank Nyrt. (székhely: 1056 Budapest, Váci utca 38.) és azMTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság(székhely: 1122 Budapest, Pethényi köz 10., továbbiakban MTB Zrt.) között létrejött megállapodás alapján – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény (a Hpt.) 17. § szerint szerződésállomány átruházás útján - az MTB Zrt. lakossági és vállalati bankkártya állománya – a Magyar Nemzeti Bank H-EN-I-58/2023. számú engedélyével – 2023. április 30-án átruházásra kerül az MKB Bank Nyrt.-re. Az MKB Bank Nyrt., mint átvevő hitelintézet a bankkártyaállomány tekintetében a kibocsátó helyébe lép. 2023. május 1. napjától az MBH Bank Nyrt. (továbbiakban: MBH Bank) név alatt működik tovább.

A hitelintézetek az átruházásról írásban értesítették az érintett ügyfeleket, a kiküldött ügyféllevél az alábbi link alatt található meg.

2. Általános szerződési feltételek, hirdetmények/kondíciós listák módosulása

2023. május 1-jétől hatályba lép az MBH BANK NYRT. ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZATÁNAK módosítása, amelyben az MTB Pénzügyi és Kiegészítő Pénzügyi Szolgáltatásokra vonatkozó Általános Üzletszabályzatai, valamint a Takarékbank Pénzügyi Szolgáltatási Üzletszabályzat bankkártyára vonatkozó rendelkezései átvezetésre és összevonásra kerülnek. Ezen időponttól az MBH Bank Általános Üzletszabályzata az átruházott bankkártyaállományra vonatkozó rendelkezések feltüntetésével egy V. számú Függelékkel egészül ki. Az „MBH Bank Nyrt. Általános Üzletszabályzat” nevű dokumentum és függelékei a https://www.mkb.hu/az-mkb-bankrol/kozlemenyek/uzletszabalyzatok honlapon, a „Később hatályba lépő üzletszabályzatok” cím alatt található.

A fent jelzett állományátruházás kapcsán 2023. május 1-jétől az MTB „A LAKOSSÁGI ÉS VÁLLALATI BANKKÁRTYÁK ÜZLETSZABÁLYZATA ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI” szintén módosulnak. Az „MBH Bank Lakossági és Vállalati Bankkártyák ÁSZF” nevű dokumentum a https://www.mtb.hu/bankkartya-uzletszabalyzat-es-altalanos-szerzodesi-feltetelek link alatt található.

A hirdetmények/kondíciós listák az állományátruházás miatti jogutódlás és az ennek okán jelentkező szolgáltatási kört érintő változások miatt kerülnek módosításra. A változások a fent hivatkozott ügyféllevélben kerültek összegzésre, a konkrét dokumentumokat a

linkeken találja.

3. Tájékoztatás a felmondási jogról

Az állományátruházás, illetve ennek következtében megvalósult szerződésmódosítások alapján Ügyfeleink legkésőbb 2023. április 30-ig jogosultak a bankkártyaszerződést írásban díj-, költség- vagy egyéb fizetésikötelezettség-mentesen felmondani, továbbá tájékoztatni az MTB-t arról, ha az átruházás tényét, illetve a szerződésmódosítást nem fogadják el, mely a szerződés azonnali hatályú felmondásának minősül. Ebben az esetben kérjük az érintett Ügyfeleinket, hogy legkésőbb a fenti időpontig szíveskedjenek írásban megküldeni a felmondást tartalmazó nyilatkozatot az MTB közvetítőjeként eljáró Takarékbank Bankkártya Backoffice Osztálya (1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 9.) részére.

Felmondás hiányában az állományátruházás tényét és a szerződésmódosításokat Ügyfeleink részéről elfogadottnak tekintjük.

Az átruházott szerződésekkel kapcsolatos kérdéseket 2023. április 30-ig postai úton az MTB közvetítőjeként eljáró Takarékbank címére (1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 9.), e-mail-ben a kozpont@takarek.hu címre, illetve telefonon a TeleBankon keresztül a +36 1 311 3110-es telefonszámon várjuk a hét minden napján, a nap 24 órájában. Amennyiben a telefonos ügyfélszolgálat hívása során hosszabb várakozási időt tapasztal, kérjük, hogy kérdéseit küldje el nekünk a kozpont@takarek.hu e-mail címre, valamint készséggel állunk rendelkezésére Takarékbank fiókjainkban is.

Kérjük, hogy az átruházás napját követően, azaz 2023. május 1-jétől valamennyi nyilatkozatát, kérelmét és panaszát az MBH Bank részére címezze. Bejelentéseit megteheti e-mailben az ugyfelszolgalat@mbhbank.hu címen; telefonon a belföldről díjmentesen hívható 06 80 350 350-es vagy a külföldről hívható + 36 1 373 3399-es telefonszámon; valamint az MBH Bank fiókjaiban, amelyek elérhetőségéről az https://www.mbhbank.hu weboldalon tájékozódhat.

4. Tájékoztatás a biztosításokról

  • Az MTB Zrt. által kibocsátott bankkártyához kapcsolódó OPCIONÁLISAN igénybe vett utasbiztosítás és a biztosítók kockázatviselése a kártyabirtokosokra vonatkozóan 2023. április 30-án 24:00 órakor megszűnik, azaz amennyiben az Ön bankkártyájához opcionális biztosítás kapcsolódik, külföldi utazásai során 2023. május 1. 00:00 órától nem tudja igénybe venni a korábbi biztosítási szolgáltatásokat.
  • Ezzel szemben, az MTB Zrt. által kibocsátott egyes bankkártya típusokhoz automatikusan kapcsolódó, úgynevezett BEÉPÍTETT, külföldre szóló utasbiztosítás esetében biztosítóváltás történik és - a korábbi és az új biztosító folyamatos kockázatviselése mellett – az továbbra is fennmarad. 2023. május 1-jétől a biztosítási szolgáltatásokat a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. nyújtja.

A biztosításokról szóló részletes információkat a fent hivatkozott ügyféllevélben, valamint a https://www.takarekbank.hu/maganszemelyek/bankkartyautasbiztositas címen találja.

Gyakran ismértelt kérdések