VideoBank Fiókok és ATM-ekKérj időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írj nekünk! Árfolyamok

Otthonfelújítási Program

Vissza nem térítendő támogatással kombinált kamatmentes kölcsön otthonod energiafelhasználásának csökkentéséhez

Érdekel

Otthonfelújítási Program Lakossági energiahatékonysági beruházások megvalósításához - RRF-REP-10.13.1-24

Lakóépületek energiahatékonyságának javítására, energiafelhasználásának csökkentésére szolgáló európai uniós forrásból finanszírozott, kamatmentes kölcsön vissza nem térítendő támogatással kombinálva. A program az Európai Unió támogatásával, Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének (HET) keretében valósul meg.

Fontos információk

Támogatható tevékenységek

 • hőszigetelés,
 • nyílászárók cseréje,
 • használati melegvíz-rendszer korszerűsítése (önállóan nem támogatható tevékenység),
 • fűtéskorszerűsítés (gázkazán, kéménytechnikai fejlesztések, kondenzációs kazán, szekunder fűtési kör átalakítása, hőleadó berendezések korszerűsítése vagy cseréje, meleg vizes puffertartály létesítése) (önállóan nem támogatható tevékenység),
 • az energetikai korszerűsítéshez kapcsolódó helyreállítási, javítási munkálatok költségeinek finanszírozásása.

A programban alapfeltétel, hogy legalább 30 százalékos primer energiamegtakarítást kell elérni, melynek igazolásához energetikai tanúsítvány készítése szükséges a beruházást megelőzően és annak befejezését követően is.

Kizárólag lakáscélú energiafelhasználás történhet a fejlesztéssel érintett ingatlanban.

A támogatásra jogosult vagy, amennyiben

 • a fejlesztendő ingatlanod 1990. december 31. előtt épült, életvitelszerűen tartózkodsz és tulajdoni hányaddal, vagy holtig tartó haszonélvezeti joggal rendelkezel, továbbá
 • lakcímkártyával igazolod, hogy a korszerűsítendő ingatlan legalább 2024. július 1. óta a te, vagy a közeli hozzátartozód állandó lakóhelye(d) vagy tartózkodási helye(d), vagy 2024. július 1-ig kelt adásvételi szerződés alapján a tulajdoni lapon a tulajdonosváltás széljegyzésre került.

Házastársad, élettársad Adóstársként bevonásra kerül.

A hitelprogram jellemzői 1

 • Beruházás elszámolható összköltsége: maximum 7 millió Ft, melyből
  • Saját forrás: projekt elszámolható költségének minimum 14,3%-a,
  • Kölcsön összege: 2,5 millió Ft – 3,5 millió Ft,
  • Vissza nem térítendő támogatás mértéke: a vissza nem térítendő támogatás mértéke az adott terület átlagjövedelmétől és az energiamegtakarítás mértékétől függően 2,5-3,8 Millió Ft.
 • Kölcsön devizaneme: HUF
 • Kamat: 0%/év
 • Költségek: kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj nem kerül felszámításra.
 • Rendelkezésre tartási idő:  a kölcsönszerződés megkötésétől számított minimum 6 hónap - maximum 24 hónap. Indokolt esetben további 6 hónappal meghosszabbítható.
 • Türelmi idő:  a rendelkezésre tartási idő végétől számított 3 hónap.
 • Projekt megvalósítási határideje:  a kölcsönszerződés megkötésétől számított 24 hónapon belül, mely határidő indokolt esetben egy alkalommal további maximum 6 hónappal meghosszabbítható.  
 • Futamidő:  a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 12 év, amely a Türelmi és Rendelkezésre tartási idővel együtt értendő.

Hogyan igényelhető?

A kölcsönkérelem benyújtására országszerte 154 Lakossági MFB Pont Plusz bankfiókunkban 2024. július 1-től 2025. december 31-ig van lehetősége. A forrás kimerülésével a Hitelprogram felfüggesztése kerül. Szakértőink készséggel állnak rendelkezésére!

A kölcsön kizárólag a kölcsönkérelmi nyomtatvány teljeskörű kitöltésével és a kötelezően előírt mellékletek hiánytalan benyújtásával igényelhető, melyek elérését a Hasznos dokumentumok között találja.

Segíthetünk?

Nyitva tartó Lakossági MFB Pont Plusz bankfiókot keresel? Találd meg a legideálisabbat!  

Kérdés esetén vedd fel velünk a kapcsolatot a dedikált
+36 1 483 84 85 MFB Pont Plusz vonalon, vagy Telebankunk lakossági szolgáltatásait igénybe véve a +36 80 350 350 telefonszámon.

Kapcsolattartóink személyesen állnak rendelkezésedre a részletekkel kapcsolatban.

A "Visszahívást kérek" gombra való kattintással tudomásul veszem Adatkezelési tájékoztatónkat, és hozzájárulok a megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez.
* Kötelezően kitöltendő mezők.

Hasznos dokumentumok

1 A jelen összefoglalóban hivatkozott felhívások (visszatérítendő támogatás, azaz egyműveletes kombinált hiteltermék) részletes feltételeit a meghirdetett Pályázati Felhívások és Útmutatók, valamint az MFB felhívásai és Eljárási Rendje tartalmazzák, amelyek elérhetőek az alábbi honlapokon: www.palyazat.gov.hu, www.mfb.hu. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a jelen kereskedelmi kommunikációban összefoglalt információ nem minősül a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) 6:64.§-a szerinti ajánlattételnek. A jelen, kötelező erő nélküli információ kizárólag tájékoztató jellegű, amely a teljesség igénye nélkül a hivatkozott pályázati felhívások (támogatás, illetve hiteltermék) egyes főbb jellemzőit tartalmazza! Az MBH Bank Nyrt. (székhely: 1056 Budapest, Váci utca 38., cégjegyzékszám: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg. 01 10 040952) az MFB Zrt. közvetítő partnereként jár el, kötelezettségvállalása minden esetben egyedi hitelbírálat függvénye! A részletes szerződéses feltételekkel és a termék kondícióival kapcsolatban, kérjük, forduljon kapcsolattartóinkhoz!

Széchenyi Terv Plusz logó