Új fejezetet nyit a MBH Bank a biztosításban

Sajtóközlemény

Budapest, 2021. január 18.

Új fejezetet nyit a MBH Bank a biztosításban

A MBH Bank Zrt. és a HUNBankbiztosítás Közvetítő Kft. között létrejött stratégiai partnerségnek köszönhetően megjelent - a hazai piacon elsőként - az egy bank - több biztosító értékesítési modell. 2021. január 6-a óta már elérhető a biztosítási termékek széles palettája a MBH Bank fiókhálózatában.

A bank és a biztosításközvetítő együttműködése unikális megközelítést alkalmaz a hazai bankbiztosítási piacon: az egy bank - egy biztosítóegyüttműködésével megvalósuló modell helyett az egy bank - több biztosítóértékesítési modellt vezették be, amely lehetőséget teremt arra, hogy a MBH Bank ügyfelei akár a biztosítási piac számos szereplőjének kínálatából választhassák ki az igényeiknek legjobban megfelelő biztosítási terméket, kihasználva a banki és biztosítói termékek egymáshoz kapcsolódó kölcsönös szerepét.

A közös munka megkezdését kétéves előkészítő munka előzte meg. A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. tulajdonát képező HUNBankbiztosítás Közvetítő Kft. szakmai stábja részletesen feltérképezte a hazai piacon már működő bankbiztosítási modelleket, és tapasztalataikra alapozva egy olyan modellt dolgozott ki, amely tevékenység középpontjában a különböző élethelyzettel rendelkező MBH Bank Zrt ügyfelei állnak.

„Az elmúlt években az egyes takarékszövetkezetek számos céggel, eltérő biztosítási partnerekkel dolgoztak együtt. A fúziók során át kellett tekinteni a MBH Bank biztosítási stratégiáját, hogy az ügyfeleknek a lehető legszélesebb körű biztosítási ajánlatokat mutassuk be, segítsük őket a biztosítási piacon könnyen eligazodni és a legjobb konstrukciót tudják elfogadni. A banki szektorban elsőként megjelenő új biztosítási értékesítési modellel a vidéki emberekhez is eljuthat a legszélesebb körű termékpaletta”. - hangsúlyozta Vida József a MBH Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A MBH Bank Zrt. a hazai banki szektor legnagyobb fiókhálózatával rendelkezik, a több mint 700 bankfiókban mintegy 2000 ügyintéző munkatárs, 1,1 millió ügyfelet szolgál ki országos szinten. Egy ilyen mértékű többes ügynöki kiszolgálására történő felkészülés, igen komoly és összetett háttérmunkát igényelt.

„A Társaságok között fennálló szoros partneri együttműködés keretében már az első lépésektől kezdve kiemelt figyelmet fordítottunk a bankfiókhálózatban dolgozók biztosítási ismereteinek fejlesztésére, és a kötelezően előírt képzés mellett, egy speciális oktatási programot dolgoztunk ki a biztosításiközvetítő munkatársak részére. A hazai bankbiztosítási piacon újszerűnek számító képzési rendszer keretében a HUNBankbiztosítási Kft. értékesítés támogató munkatársai regionális központokra bontva tartanak személyes és online képzéseket a professzionális szintű biztosítási ismeretek elsajátítása érdekében”– hangsúlyozta az együttműködésről Keszthelyi Erik a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

A biztosítók - ügyfelek érdekében tett - versenyeztetése, kimondottan fontos és előnyös lehet a meglévő és leendő ügyfelek számára. Az ügyfelek széles körű biztosítási igényeinek lefedése érdekében a MBH Bank Zrt-nek több pontonváltoztatnia kellett az eddigi értékesítési gyakorlatához képest, de nagy átalakításra nem volt szükség, hiszen a biztosításközvetítés és az ahhoz kapcsolódó háttérfolyamatok, eddig is jól működtek.

A két Társaság elkötelezett a hosszútávú és sikeres üzleti együttműködés felépítése mellett. A bankbiztosítási piacon újdonságnak számító modellt az ügyfelek még magasabb szinten történő kiszolgálása érdekében, a jövőben további innovatív szolgáltatásokkal és papírmentes folyamatokkal kívánják támogatni.

Háttérinformáció

A MBH Bank CsoportMagyarország egyik legnagyobb bankcsoportja és a magyar pénzügyi rendszer meghatározó szereplője. A Csoport tagjai az MTB Zrt. mint integrációs üzleti irányító szervezet, a MBH Bank Zrt. mint univerzális kereskedelmi bank, a MBH Bank Jelzálogbank Nyrt. mint szakosított hitelintézet, valamint egyéb, faktorálással, lízinggel, alapkezeléssel, ingatlankezeléssel, informatikai szolgáltatással és más kiegészítő pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó társaságok, leányvállalatok. A MBH Bank Csoport szabályszerű és prudens működését a külön jogosítványokkal rendelkező Integrált Hitelintézetek Központi Szervezete ellenőrzi és felügyeli.

A MBH Bank Csoport országos lefedettségű, univerzális kereskedelmi bankja a korábbi takarékokat tömörítő MBH Bank Zrt., az egyik legnagyobb hazai pénzintézet, amely az ország legnagyobb fiókhálózatát működteti, 1,1 millió ügyfelet szolgál ki. Helyi családoknak, közösségeknek és vállalkozásoknak, idősebb és fiatalabb generációknak, falusi és nagyvárosi lakosoknak kínál személyre szabott, korszerű és megbízható pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat.

Az MTB Zrt., a Budapest Bank Zrt. és az MBH Nyrt. a Magyar Bankholding csoport tagjai, amelyről bővebb tájékoztatást a www.magyarbankholding.hu oldalon olvashat.

További információ:

Bakonyi Ágnes, Pressinform PR

bakonyi@pressinform.hu

+36 70770 4497

HUNBankbiztosítás KözvetítőKft.

A HUNBankbiztosítás Közvetítő Kft. (korábbi nevén AGENTA-Consulting Kft.) 2006-ban kezdte meg működését. A társaság a hazai biztosítási piac legnagyobb, 100%-ban magyar tulajdonú Hungarikum Alkusz Cégcsoport tagjaként bankfiókhálózati értékesítésen keresztül szolgálja ki biztosítási megoldásokkal a KKV és lakossági ügyfeleket. A Társaság egyik legfontosabb célkitűzése, hogy egyedi élethelyzetekhez igazodó kölcsönösen előnyös, teljes körű biztosítási megoldásokat nyújtson ügyfelei részére. Ezért fontos mérföldkő a szervezet életében a MBH Bank Zrt-vel indított stratégiai együttműködés, melynek keretében magas minőségű biztosítási megoldásaival még szélesebb ügyfélkört szolgálhat ki a magyar banki és biztosítási szektorban.

További információ:

Név: Fehér Éva

feher.eva@hungarikumalkusz.hu

+36 20386 2992

www.hunbankbiztositas.hu