Csoportos beszedési felhatalmazás

Szeretné, ha kényelmesebbé, biztonságosabbá és gyorsabbá tennénk a számlái befizetését? Igényelje Csoportos beszedési szolgáltatásunkat, ezzel megszabadulhat a csekkek befizetésének tortúrájától, a sorban állástól és a felesleges utazgatástól.

Mi a Csoportos beszedési megbízás?

A Csoportos beszedési megbízás egy olyan fizetési mód, amellyel az Ön egyszeri felhatalmazása, és a szolgáltató által a Bankhoz beküldött beszedési megbízás alapján, a bankszámlájáról – amennyiben annak egyenlege lehetővé teszi – automatikusan kiegyenlítésre kerül az Ön fizetési kötelezettsége.


Milyen szolgáltatók részére lehet felhatalmazást csoportos beszedési megbízás teljesítéséhez megadni?

A beszedő lehet bármilyen szolgáltatás nyújtója (pl. közműszolgáltató vállalat, biztosító, lízingcég, önkormányzat stb.). Miért előnyös ez Önnek?

A Csoportos beszedés egy olyan kényelmi szolgáltatás, melynek segítségével Ön időt és fáradságot spórolhat meg: nem kell egy hónapban többször is postára járnia, hiszen a különböző szolgáltatások utáni fizetések teljesítése automatizált. Azonkívül, hogy Ön időt és fáradságot takarít meg a szolgáltatás igénybevételével, a megbízás költséghatékonyság szempontjából sem elhanyagolható, hiszen a többszöri postára járás és az ehhez kapcsolódó többszöri készpénzfelvétel jóval magasabb költséggel jár, mint ez az egyszerű megbízás. Hogyan igényelhető?

Ahhoz, hogy igénybe vehesse szolgáltatásunkat, Önnek mindössze egy, a MBH Banknál vezetett bankszámlára van szüksége, illetve felhatalmazást kell adnia az adott szolgáltató javára, hogy a MBH Bank teljesíthesse a beszedő követelését, megfelelő fedezet rendelkezésre állása esetén. Amennyiben már rendelkezik MBH Bank Bankszámlával, a Felhatalmazás megadását megteheti bármely MBH Bank bankfiókunkban személyesen, akár TeleBank vagy MBH Bank Netbank szolgáltatásainkon keresztül is. Mennyi idő után lép életbe ez a szolgáltatás?

A szolgáltatók a felhatalmazás megadását követően általában egy hónapon belül rögzítik rendszerükben a megbízást, a beszedések ezt követően kezdődhetnek meg. Előfordulhat, hogy a felhatalmazás megadását követően a szolgáltató még az első hónapban csekken kéri a kötelezettség teljesítését, ebben az esetben még ezt kell befizetnie. Mivel tud védekezni a téves összegű beszedés ellen?

A Csoportos beszedési megbízás megadásánál egy felső határt tud megadni, amin felül a szolgáltató magasabb összeget nem tud beszedni az Ön számlájáról.

A tájékoztatás nem teljes körű, a további feltételeket és részleteket a Lakossági Bankszámla Alaphirdetmény, a Lakossági és pénzforgalmi bankszámlák Általános Szerződési Feltételei, valamint a Bank Pénzügyi Üzletági Üzletszabályzata tartalmazzák.