Elindult az országos MBH Bank

Megvalósult a takarékszövetkezeti szektor fúziója

Közel 2300 milliárd forintos aggregált mérlegfőösszegével az ország ötödik legnagyobb hitelintézete lépett piacra a takarékok és a MBH Bank Kereskedelmi Bank országos egyesülése nyomán. A MBH Bank saját tőkéje 120, jegyzett tőkéje 100 milliárd forintra emelkedett, hitelállománya eléri az 1400, betétállománya pedig az 1700 milliárd forintot. A fúziók révén az országos MBH Bank ügyfeleinek száma több mint 1,1 millióra nőtt, 750 fiókjával és 15 MBH Bank mobil bankfiókjával a legnagyobb, országos fiókhálózatot üzemelteti.

2019. október 31-én 11 takarékszövetkezet és 2 bank cégjogi egyesülésévelbefejeződött az a majdnem ötéves folyamat, amelynek során a korábbi közel 120 takarékszövetkezetből mára egyetlen, országos lefedettségű, univerzális kereskedelmi bank jött létre. Az utolsó fúzióban a 3A MBH Bankszövetkezet, a Békés MBH Bank Szövetkezet, a CENTRÁL TAKARÉK Szövetkezet, a Dél TAKARÉK Szövetkezet, a Fókusz MBH Bankszövetkezet, a Hungária MBH Bank MBH Bankszövetkezet, a KORONA TAKARÉK MBH Bankszövetkezet, az M7 TAKARÉK Szövetkezet, a Nyugat MBH Bank Szövetkezet, a Pátria MBH Bankszövetkezet és a TISZÁNTÚLI TAKARÉK MBH Bankszövetkezet, valamint a MBH Bank Kereskedelmi Bank Zrt. és az eddig regionálisan működő MBH Bank Zrt. vett részt. Valamennyi hitelintézet ügyfeleit, dolgozóit, teljes fiókhálózatát, betét- hitel- és szerződésállományait a MBH Bank Zrt. vette át.

A fúziókkal a MBH Bank megszünteti az eddig óriási költségeket okozó átfedéseket, a szervezetek közötti párhuzamosságokat, egységesíti a takarékok eltérő termékpalettáit, a fiókhálózatot, az arculatot, az értékesítési és marketingtevékenységet, a belső szabályozást valamint folytatja az informatikai rendszerek konszolidációját.

Az egyesült MBH Bank a családok és generációk bankja lesz, amely tipikus élethelyzetekre kínál komplex, innovatív megoldásokat családok, fiatalabb és idősebb nemzedékek, fővárosi és városi lakosok számára egyaránt. Tovább erősíti pozícióit a kkv-k körében és az agráriumban, emellett nyit a fiatalabb és a városi, fővárosi lakosok, vállalkozók felé is. A közösségek bankjaként a helyi közösségek és vállalkozások fejlődését, egymás közti szerveződését, együttműködését, a helyi start-upok piacra lépését segíti elő. Az országban messze a legnagyobb fiókhálózata révén továbbra is biztosítja a fővárosi és vidéki lakosok, vállalkozások és intézmények korszerű pénzügyi termékekkel való ellátását, hozzájárul az esélyegyenlőség megteremtéséhez és a vidék felzárkóztatásához.

A MBH Bank jelentős üzleti korszerűsítést tervez, új termékekkel és szolgáltatásokkal, új, korszerű, digitális csatornák alkalmazásával kíván a piacra lépni, miközben a hagyományos banki ügyintézést is széles körűen biztosítja ügyfelei számára.