Hamis netbank regisztráció

Tisztelt Ügyfelünk,

Az elmúlt napokban számos jelzés érkezett hozzánk, mely szerint ismeretlen elkövetők társaságunk nevével visszaélve, annak arculati elemeit felhasználva adathalász tevékenységet folytatnak, oly módon, hogy a „TAKAREK Service csapata” nevében üzenetet küldenek, új biztonsági szolgáltatást ajánlva.

A levelekben szereplő hivatkozás megtévesztő, az nem a MBH Bank Zrt. tulajdonai, ezen elérési útvonalakon sem jelenleg, sem korábban nem nyújtott netbank szolgáltatást a MBH Bank Zrt.. Ezek a felületek netbank jogosultságot gyűjtenek, egyszer használatos netbank jóváhagyó kód küldését kezdeményezik, melyekkel felhasználásával netbank regisztráció történik, továbbá megbízások végrehajtását kezdeményezik a teljes elérhető egyenleg terhére biometrikus jóváhagyással.

Amennyiben ilyen levelet kapott:

  • úgy kérjük a levél továbbítását a phishing@takarek.hu e-mail címre,
  • amennyiben megnyitotta a hivatkozást, adatot adott meg, úgy szükséges a netbank jogosultság felfüggesztése, kérjük, haladéktalanul keressen fel egy bankfiókot vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat
  • amennyiben pénzmozgással járó művelet történt, úgy rendőrségi feljelentést szükséges tennie a területileg illetékes rendőrkapitányságon, illetve visszahívási kérelmet szükséges rögzíteni ezekre a tételekre (bankfiókban vagy telefonos ügyfélszolgálaton van erre mód).

MBH Bank Zrt.