Euroleasing név alatt folytatják a Magyar Bankholding lízingtársaságai

Sajtóközlemény

Budapest, 2021. november 18.

Euroleasing név alatt folytatják a Magyar Bankholding lízingtársaságai

2022. január 1-jével még szorosabbra fűzik az együttműködést a Magyar Bankholding tagbankjainak lízingtársaságai, az MBH-Euroleasing, a Budapest Lízing, a MBH Bank Lízing valamint a Budapest Bank Autófinanszírozási üzletága. A bankfúzió fontos mérföldköveként az MBH-Euroleasing Autólízing Zrt. kötelékében új cégnév, az Euroleasing alatt folytatják működésüket. A lízingtársaságok egyenként is meghatározó szereplők a piacon, az újonnan kihelyezett összesített lízingállomány alapján pedig 20%-ot jelentősen meghaladó részesedéssel rendelkeznek.

2022. január 1-jétől az MBH-Euroleasing, a Budapest Lízing, a MBH Bank Lízing valamint a Budapest Bank Autófinanszírozási üzletága az Euroleasing Zrt.-re átnevezett MBH-Euroleasing Autólízing Zrt.-ben folytatják tevékenységüket, Euroleasing márkanév alatt. Az új ügyletek kötése döntő részben az Euroleasing egységes rendszerében valósul majd meg, míg a korábban létrejött finanszírozási szerződéseket a Magyar Bankholdinghoz tartozó társaságok továbbra is maguk kezelik.

A Magyar Bankholding négy lízingtársasága 2020. év végén az újonnan kihelyezett összesített lízingállomány alapján 20%-ot jelentősen meghaladó piaci részesedést tudhat magáénak. A gépjármű- és mezőgazdasági gép lízing szegmensekben még magasabb, 30% feletti piaci részesedéssel rendelkezik.

Az együttműködés erősítésének első eredményeként idén októberben a lízingcégek összehangoltan léptek piacra a Széchenyi Kártya Lízing GO! termékkel. Továbbá az érdeklődő ügyfelek már a MBH Bank egyes fiókjain keresztül is jelezhetik autólízinggel kapcsolatos igényüket, ugyanis elérhetővé vált számukra az MBH-Euroleasing gépjárműlízing konstrukciója, a Lízing+ ezen az értékesítési csatornán keresztül is.

További előnyt jelent, hogy 2022. januártól az Euroleasing gépjármű-, mezőgazdasági gép-, nagyhaszongépjármű- és általános gép finanszírozási termékeinek teljes köre megjelenik a Budapest Bank és az MBH Bank országos fiókhálózatában. Az egységesített üzleti megoldásoknak köszönhetően az ügyintézés is egyre egyszerűbbé és gyorsabbá válhat majd.

„A Magyar Bankholding lízing leányvállalatai önállóan is meghatározó szerepet töltenek be a hazai vállalatok finanszírozásában, együtt pedig olyan szereplőként jelenünk meg majd a piacon, amely a fejlődés motorjaként minden szegmensben a legversenyképesebb szolgáltatást nyújtja. A fejlesztések és a mérethatékonyság eredményeként ügyfélkiszolgálásunk még hatékonyabbá és gyorsabbá válik, szakértőink pedig egyesült erővel támogatják ügyfeleinket a legjobb finanszírozási konstrukciók kidolgozásával”– nyilatkozta Vály Judit, a Magyar Bankholding Lízing vezetője.

– vége –

Háttérinformációk

Magyar Bankholding Zrt.

A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MBH Bank Nyrt. és a MBH Bank Csoport fúziójának megvalósítását célozza. A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a három hitelintézet meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták, ezzel létrehozva Magyarország második legnagyobb bankcsoportját.

2021 márciusában a Magyar Bankholding Igazgatósága és Felügyelőbizottsága elfogadta a tagbankok egyesítésére vonatkozó öt éves stratégiáját, amely alapján a három hitelintézet fúziója 2023-ban valósulhat meg. A létrejövő nagybank Magyarország legmodernebb és innovatív bankja kíván lenni, amely rugalmas, nemzetközileg is élenjáró digitális megoldásokat vezet be. A vállalat új, modern termék- és szolgáltatási palettája a teljes piaci spektrum és minden ügyfélszegmens kiszolgálását fogja célozni, beleértve a lakossági, mikro-, kis-, közép- és nagyvállalati, agrár, illetve privátbanki ügyfeleket is.

Sajtókapcsolat

Tölgyes Orsolya

Magyar Bankholding Zrt.

Mobil: 0036 70436 6065

E-mail: tolgyes.orsolya@magyarbankholding.hu

www.magyarbankholding.hu

Paróczai Bence

Goodwill Communications

Mobil: 0036 70933 9797

E-mail: paroczai@gwc.hu