VideoBank Fiókok és ATM-ekKérj időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írj nekünk! Árfolyamok

Segítség hitelkártya tartozás visszafizetésében váratlan esemény bekövetkezésekor

Érdekel

Hitelkártya Hitelfedezeti Biztosítás Plusz

Keresőképtelenség és munkanélküliség esetén a Biztosító megtéríti fennálló hiteltartozásodat

Nem várt élethelyzetben segítséget nyújt az örökösöknek a fennálló hiteltartozás kifizetésében

Új és meglévő MBH Bank Nyrt. által kibocsátott hitelkártyához köthető

Milyen esetekben nyújt anyagi védelmet a biztosítás?

Munkaviszony1 esetén

 • Haláleset
 • Legalább 70%-os mértékű egészségkárosodás
 • 30 napon túli munkanélküliség
 • 30 napot meghaladó, balesetből vagy betegségből eredő keresőképtelenség (táppénz)

Ha nem állsz munkaviszonyban

 • Haláleset
 • Legalább 70%-os mértékű egészségkárosodás
 • 5 napot meghaladó kórházi kezelés
 • 30 napot meghaladó, balesetből vagy betegségből eredő keresőképtelenség (táppénz), amennyiben a Biztosított társadalombiztosítás jogviszonnyal rendelkezik és kereső tevékenységet végez

Mennyi a térítési összeg egy-egy biztosítási eseményre vonatkozóan?

Mennyibe kerül a szolgáltatás, és hogyan történik a fizetés?

A csoportos biztosítás díját a Bank, mint szerződő fizeti meg a szolgáltatást nyújtó Biztosítók részére, majd annak rád eső részét áthárítja rád. Az áthárított díj a hó végi fennálló tartozás 1%-a, azaz 50 000 forintos tartozás esetén napi 17 forint.

Ha neked az adott hónap végén nem áll fenn hiteltartozásod, akkor az adott hónapra vonatkozóan a biztosítási szolgáltatás nem kerül pénzbe.

Fontos információk

Ki igényelheti a biztosítást?

A 18. életévét betöltött, de a 70. életévét még nem betöltött természetes személy, aki a Bankkal hitelkártya szerződéses jogviszonyban áll. (A 2022.04.01. előtt (jogelőd MKB bankban) kibocsátott hitelkártyák esetén nem köthető a biztosítás).

Hogyan igényelheted a biztosítást?

Ahhoz, hogy a csoportos biztosítási szerződés hatálya rád kiterjedjen, neked ún. csatlakozási nyilatkozatot kell tenned, melyet a hitelkártya igényléssel egyidejűleg, vagy azt követően, időkorlát nélkül tehetsz meg az MBH Bank bármelyik bankfiókjában. A nyilatkozatot megtétele a Bank által indított telefonos megkeresés során szóban is lehetséges, vagy te is kezdeményezheted.

Fontosabb mentesülések és kizárások

A biztosító nem nyújt szolgáltatást:

 • ha a biztosítási esemény összefüggésben áll a kockázatviselés kezdetét megelőzően már fennálló betegséggel, rokkantsággal, illetve annak egészségügyi következményével (az első 6 hónapban),
 • munkanélküliség esetén a heti 20 órát el nem érő munkaidőre vonatkozó munkaviszony megszűnése esetén, ha a munkaviszony a biztosítás első 90 napja alatt, vagy a próbaidő alatt szűnik meg, vagy a munkaviszony megszüntetését a munkavállaló kezdeményezte,
 • anyasággal kapcsolatos keresőképtelenség esetén.

Mi a teendő kár esetén?

CIG Pannónia hitelkártya hitelfedezeti biztosítás esetén káreseménykor, kérjük, lépj kapcsolatba a biztosítóval a következő elérhetőségeken:

CIG PANNÓNIA Életbiztosító Nyrt. (haláleset esetén)

CIG PANNÓNIA Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (egyéb esetekben)

Levelezési cím: 1300 Budapest, Pf.: 124

E-mail: csoportoskar@cig.eu

Telefon: +36 1 501 2250

A "Visszahívást kérek" gombra való kattintással tudomásul veszed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat  és egyúttal hozzájárulsz az általad megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez.
* Kötelezően kitöltendő mezők.

Gyakori kérdések


Jelen rövidített tájékoztató a teljesség igénye nélkül készült, és a termék fontosabb jellemzőit tartalmazza. A közölt információk kizárólag tájékoztató jellegűek. A jelen tájékoztató továbbá nem minősül biztosítási tanácsadásnak. A biztosítás részletes feltételeiről, a biztosító mentesülésének eseteiről, felelősségének kizárásáról és további fontos információkról részletes felvilágosítást a vonatkozó Biztosítási Feltételekben találsz. Az MBH Bank a CIG PANNÓNIA Első Magyar Általános Biztosító Zrt., és CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. függő biztosításközvetítőjeként jár el, mely tevékenységéért javadalmazásban részesül, amit a biztosítás díja magában foglal.

1A munkaviszony meghatározását a munkanélküliségi Különös Biztosítási Feltételek 6.2. pontja tartalmazza, a honlapon a hasznos dokumentumok alatt található.

Biztosítási szolgáltatásokban stratégiai partnerünk a CIG Pannónia Csoport.

Hasznos dokumentumok