Az adathalászat elleni védekezés

Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a jogosulatlan adatszerzési és csalási kísérletek száma a digitális térben. Ennek jellemzően a felkészületlen emberek az áldozatai. A visszaélésekkel szembeni védekezéshez tudatos társadalmi összefogás szükséges, melyhez családtagok, ismerősök figyelem felhívásával és a védekezési módszerek megosztásával érdemes hozzájárulni. Kérjük ebben Ön a megelőzésben vegyen Ön is részt!

Az elkövetési módok folyamatosan változnak, de a különböző visszaélések ellen hatékonyan védekezhet az alábbi módszerekkel:

1., A saját adatait mindenkinek magának kell megvédenie! A MBH Bank munkatársai sohasem kérik, hogy ossza meg velük saját pénzügyi adatait, így biztosan nem kérdezik meg bankszámlájának egyenlegét, bankkártyájának adatait, jelszavait és PIN kódjait. Ezeket az információkat, adatokat sohase adja át másoknak! Legyen óvatos, tegyen fel kérdéseket, és ha nem a megszokott módon folyik a telefonbeszélgetés, vagy elbizonytalanodik, inkább szakítsa meg a hívást, és keresse meg a MBH Bankot a 24 órában hívható +36-1-311-3110 telefonszámon.

2., A digitális csatornákon kapott linkeket, amennyiben azok pénzügyi jellegű oldalra vezetnek, sohase nyissa meg! Sokszor a valós banki honlapokra megtévesztően hasonlító áloldalakat vetnek be a visszaélők. Minden esetben gépelje végig a MBH Bank honlapjának címét ( https://takarekbank.hu ) a belépéshez, vagy a kedvencekből nyissa meg az ismert oldalt. A pénzügyi linkek küldése a csalók kedvenc csatornája!

3., Számítógépre, illetve mobiltelefonra pénzügyi célból szoftvereket és applikációkat telefonos ajánlás alapján sohase töltsön le. Bizonyosság hiányában minden esetben személyesen keresse fel, vagy Ön hívja fel a MBH Bankot a 24 órában hívható +36-1-311-3110 telefonszámon.