VideoBank Fiókok és ATM-ekKérj időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írj nekünk! Árfolyamok

Számlacsomag díjak átláthatóan?

Válasszon számlacsomagjaink közül.

Díjjegyzék - az átlátható és összehasonlítható hirdetmény

A fizetési számla irányelv az EU 2014/92/ számú rendelete (angol rövidítése PAD), mely a fizetési számlákhoz kapcsolódó díjak összehasonlíthatóságáról szól. Ez alapján minden banknak egységes szerkezetben kell úgynevezett Díjjegyzékben tájékoztatni leendő és meglévő ügyfeleit a fizetési számla jellemző díjairól. Ezt a szerkezetet, és annak kereteit az MNB határozta meg, míg formáját a PAD rendelet szabályozza.

A teljeskörű tájékoztatás jegyében törekedtünk arra, hogy az egyes Díjjegyzékben minden jellemzően igénybe vett szolgáltatás díját megtalálja, melyeket a mindennapi pénzügyek intézéséhez igénybe vesznek ügyfeleink.

A további díjakról a mindenkor hatályos lakossági számlavezetés hirdetményeiből tájékozódhat. Ezek mindegyike ritkán előforduló szolgáltatásokhoz, vagy már nem értékesíthető bankkártyákhoz kapcsolódnak.

Mivel korábban nem ezekkel a megnevezéssel találkozott, ezért hirdetményünk is még teljeskörűen tartalmazza ugyanezeket a díjakat. Az érthetőség érdekében készült egy összehasonlító fogalomtár, melyet szintén az oldal alján ér el. Ebben megtalálja, hogy az egyes sorokban milyen díjakkal találkozik, azok mit jelentenek.

Az MNB összehasonlító weboldal és bankszámla választó programot ide kattintva érheti el.

MNB díjjegyzék összehasonlító

Díjjegyzékek és fogalomtár