VideoBank Fiókok és ATM-ekKérj időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írj nekünk! Árfolyamok

Az oldal a korábbi Budapest Bank ügyfeleknek és az új lakossági ügyfeleknek (kivéve Prémium és Private Banking) szól.

Ha eddig az MKB Mobilalkalmazást használtad, vagy 2022. április 1. után lettél lakossági Prémium vagy Private Banking, illetve mikro-, kis- vagy középvállalati ügyfelünk, használd az MBH Bank App (korábban MKB) applikációt!

exBB app egyenleg nem látható.png

Fizess mostantól okostelefonnal!

Állítsd be díjmentesen kedvenc Mastercard típusú kártyádat mobilfizetésre az MBH Bank App (korábban BB) alkalmazásban, és vásárolj mostantól Androidos okostelefonnal!

 • Kényelmes, gyors és biztonságos
 • Egy érintéssel bekapcsolható
 • Válts kártyáid között egyszerűen

Kapcsold be egy érintéssel

 • Lépj be

  Lépj be az MBH Bank App (korábban BB) alkalmazásba

 • Válaszd ki

  Válaszd ki a kedvenc Mastercard típusú bankkártyádat és kapcsold be a mobilfizetés funkciót

 • Várd meg

  Várd meg a visszajelzést és használd ezentúl minden vásárlásodhoz telefonodat

A mobilfizetés bekapcsolásával a kiválasztott kártya digitális másolatát fogjuk létrehozni az okostelefonodon. A digitalizáció fokozott biztonsággal történik, a szükséges adatok katonai szintű titkosítással vannak védve a készülékeden. A folyamat során egy nyilatkozatban tájékoztatunk a mobilfizetés használatának feltételeiről.

Ismerd meg a folyamatot részletesen

Biztonságos mobilfizetés

A funkció kialakításakor kiemelt figyelmet fordítottunk a biztonságra. A digitalizáláshoz szükséges adatokat magas szintű titkosítással védjük, a telefonról tudtod nélkül nem lehet pénzt leemelni. A mobilfizetés ugyanúgy működik, mint egy hagyományos bankkártyás fizetés, de mobilodon még több biztonsági beállítást elvégezhetsz:

 • Alapértelmezetten csak feloldott képernyőzárral lehet fizetni, de ez bármikor ki kapcsolható a mobilfizetés beállításokban

 • A mobilfizetés lehetősége egy érintéssel szüneteltethető, majd újra aktiválható az applikációban

 • Ha elvesztett, vagy ellopták a telefont, akkor a 06 80 350 350-es díjmentesen hívható számon azonnal felfüggeszthető a digitalizált kártya, illetve letiltható az applikáció is

 • A digitalizált kártya vásárlási limitje megegyezik a hozzá tartozó plasztikkártya limitjével

Hogyan működik

kártyák

Több kártyát is digitalizálhatsz

Ha több bankkártyával rendelkezel, akkor az éppen kijelöltet használhatod mobilfizetésre. A mobilfizetésre kijelölt kártyát bármikor módosíthatod.

beallitás

Bármikor szüneteltetheted a mobilfizetést, vagy törölheted a digitalizált kártyá(ka)t

A mobilfizetés kikapcsolása nem jelenti a digitalizált kártya törlését. A digitalizált kártyákat a Beállítások / Mobilfizetés beállításokban lehet törölni a Mobilfizetés alaphelyzetbe állítása gombbal.

pos terminál

Használd ugyanúgy, mint a plasztik kártyát

PIN kódod megegyezik a plasztik kártya PIN kódjával, a telefont fizetésre ugyanúgy tudod használni, mint a bankkártyádat. Érintsd hozzá a terminálhoz, és ha 15.000 Ft feletti összegben vásárolsz, add meg a terminálon, a PIN kódodat.

NFC

Legyen mindig bekapcsolva az NFC

Vásárláskor az NFC mindig legyen bekapcsolva. Fizetés után a telefon jelzi, ha elveheted a készüléket a termináltól

internetkapcsolat

Használd aktív internetkapcsolat nélkül is

Aktív internetkapcsolat nélkül 9 alkalommal lehet mobilfizetésre használni készülékedet. Az applikáció felugró üzenetben jelzi, ha már csak 2 fizetési lehetőséged van, illetve elfogyott mind. Ebben az esetben csatlakoztasd a telefont az internethez!

Tudjuk, hogy számtalan kérdésed lehet még Mobilfizetés szolgáltatásunkkal kapcsolatban. Írj nekünk egy üzenetet, hogy eloszlassuk a kételyeid!

Adataid az adatkezelési irányelveink nek megfelelően kezeljük.

Online bankolás

MBH Bank App (korábban BB)

Bankolj mobillal, ahogy a legkényelmesebb!

MBH Netbank (korábban BB)

Az MBH Netbank (korábban BB) segítségével egyszerűen és biztonságosan intézheted a pénzügyeidet.

Apple Pay

Fizess Apple eszközöddel egyszerűen és biztonságosan az üzletekben, az appokban és online!


Miben lehetünk a segítségedre?

Felhasználói kézikönyv letöltése (pdf, 12 MB)


MBH Bank App (korábban BB) alkalmazás meglétére és minimum 5.0 (Lollipop) Android rendszerrel futó NFC képes készülékre.

Nem, az MBH Banknál elérhető az Apple Pay szolgáltatás is, melyet iOS készülékeiddel vehetsz igénybe.

Betéti- és hitelkártyák is digitalizálhatóak, amennyiben a kártya már aktiválásra került, a kártya Mastercard és főkártya típusú.

Nem, kizárólag Mastercard kártyát lehet digitalizálni.

Igen, azonban társkártya digitaliáziciójára egyelőre nincs lehetőség.

Nem, jelenleg csak lakossági felhasználók használhatják a szolgáltatást.

Nem, a digitalizált kártyát nem kell külön aktiválni, fizetés előtt viszont az NFC-t mindenképpen be kell kapcsolni.

Nem, a Mobilfizetés szolgáltatófüggetlen, ezért használatához nincs szükség speciális SIM kártyára.

Egy adott kártya bármennyi készüléken digitalizálható, viszont egy készüléken egy kártya csak egyszer.

Sikeres digitalizációt követően a készüléken beállított képernyőzár feloldása után, bekapcsolt NFC antennával csupán a POS terminálhoz kell érinteni a készüléket.

Valamennyi terminálnál, amelyek érintéses fizetésre alkalmasak.

Teljesen biztonságos, a Bank a Mastercard-al közösen nemzetközi biztonsági előírásoknak megfelelően fejleszti és üzemelteti.

Érintéssel működő fizetésre alkalmas kártyához hasonlóan, 15 000 Ft feletti fizetésnél és ritkább esetben 15 000 Ft alatt is a plasztik bankkártyához tartozó PIN kódoddal kell jóváhagyni a tranzakciót.

Nem, a digitalizált kártya limitek megegyeznek az adott plasztik kártyánál beállított limitekkel, nincs mód külön állítani azokat.

A fizetés aktív internetkapcsolat nélkül is használható, amennyiben a készüléken rendelkezésre áll megfelelő mennyiségű egyedi tranzakciós kulcs. Ez maximum 9 érintéses fizetési tranzakciót jelent internetelérés nélkül. Amennyiben készülékeddel csatlakozol az internetre, az automatikusan feltölti az említett tokeneket. Az alkalmazás figyelmeztet, ha már csak két tranzakciós kulcsod maradt, ekkor kérjük, csatlakoztasd készülékedet az internethez.

A MBH Bank App (korábban BB) applikációban a Menü / Beállítások / Mobilfizetés / jobb felső sarokban lévő Beállítások / Mobil fizetés visszaállítása gombbal.

A szolgáltatás részletes leírását és feltételeit a Lakossági forint, vagy deviza fizetési számla folyószámlahitel általános szerződési feltételek, valamint a Mobilfizetésről szóló kiegészítő hirdetmények tartalmazzák.

Igen, a digitalizált kártya érvényességi ideje 3 év. Ez a plasztik kártyákhoz hasonlóan a lejáratot követően automatikusan megújításra kerül, amennyiben a plasztik kártya továbbra is élő.

Amennyiben ellopják vagy elhagytad a készülékedet, mielőbb vedd fel a kapcsolatot a Telebank munkatársaival a díjmentesen hívható, 06 80 350 350-es számon és kollégáink távolról inaktiválni tudják a szolgáltatást.

Amikor az alkalmazás az mPIN megadására kér, akkor azt megfelelő körültekintéssel használd, ne add ki más számára, hiszen ennek segítségével megbízások írhatók alá. Amennyiben van rá lehetőséged, időközönként válts mPIN kódot.

Mivel az alkalmazás a készülékben található biometrikus azonosító adatokat használja, ezért fontos, hogy csak abban az esetben engedélyezd, ha telefonod csak a Te biometrikus azonosítód adatait tartalmazza. Amennyiben megfontoltan használod ezt a funkciót, az alkalmazás még biztonságosabbá válik, hiszen az ujjlenyomat egyedi és viszonylag nehéz hamisítani, valamint az mPIN kóddal ellentétben, ez nem elleshető.

Manapság az okostelefonok elterjedésének köszönhetően minden interneteléréssel rendelkező eszköz ki van téve támadásoknak. Készüléked védelme rendkívül fontos, ezért javasoljuk, hogy használj képernyőzárat, lehetőleg biometrikus vagy jelszó azonosítás formájában (a PIN kód és minta kevésbé biztonságos védelem).

Alkalmazásokat csak biztonságos forrásból telepíts, ezek a készülékedhez tartozó áruházban találhatóak meg: Google Play Store, Apple Store, Huawei App Gallery.

Amennyiben bizonyos kapcsolatokat nem használsz (Bluetooth, Wi-Fi), kapcsold ki ezeket.

Az alkalmazást lehetőleg ne használd nyilvános helyen, és figyelj a kapcsolat biztonságára (mobilinternet vagy megbízható Wi-Fi kapcsolat).