Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy 2023. június 11-én, június 12-én, június 18-án és június 19-én 03:00 és 04:00 között tervezetten nem lesznek elérhetők a korábban Budapest Bank által üzemeltetett ATM-ek szolgáltatásai. Megértésüket és türelmüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon, további részletek itt.

VideoBank Fiókok és ATM-ekKérjen időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írjon nekünk! Árfolyamok

Társadalmi szerepvállalás

Az MBH Bank társadalmi felelősségvállalási programja rendkívül széles skálán mozog. Fontosnak tartjuk, hogy gazdasági lehetőségeinkhez mérten hozzájáruljunk a közösségi fejlődéshez, a természeti és társadalmi környezet érintettjeinek jóllétéhez.

Kiemelten fontos ügyeink:

  • a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatása felzárkóztatás által

  • pénzügyi tudatosság és digitális íráskészség fejlesztése

  • magyar művészet és kultúra támogatása

Filozófiánk

Társadalmi felelősségvállalási(CSR) stratégiánkat a fenntarthatóság és az innováció jellemzi. Elsősorban hosszú távra szóló programokban gondolkodunk, ugyanakkor érzékenyek maradunk az aktuális környezeti, társadalmi problémákra, és támogatjuk kezelésüket helyi szinten.

A fenti elvekre építő társadalmi szerepvállalásunk legfontosabb pillérei a pénzügyi kultúra fejlesztése, az önkéntesség és a közösségi értékek támogatása.

Alapítványainkon és programjainkon keresztül, valamint nonprofit szervezetekkel való együttműködéseink keretében aktív szerepet vállalunk a kultúra, a szellemi élet, az oktatás és a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatásában. Fontos számunkra a társadalmi problémák helyi szinten való kezelése.

Részletes aktuális információ a bank honlapján is közzétett, kétévenként elkészített Társadalmi Felelősségvállalási Jelentésben található.

Programok

Dobbantó– Pénzügyekről nőknek

A 2010-ben indított program célja, hogy a nők pénzügyi ismereteinek bővítésével, vállalkozói tudatosságuk fejlesztésével segítsük érvényesülésüket az üzleti életben. Központi eleme a hat héten át tartó, 12 napos kompetenciafejlesztő tréning, ahol a 20-22 résztvevő a vállalkozás indításával, fejlesztésével, marketingjével, menedzsmentjével, pénzügyi forrásteremtéssel és adózással kapcsolatos ismereteket sajátíthat el.

https://dobbanto.seed.hu/
http://www.dobbantoprogram.hu/

MBH Bank Békéscsabáért Program

Békéscsaba és agglomerációja fejlődéséért és a helyi lakosok életminőségének javításáért.

A 2022. március 31-ével az MBH Bankba beolvadt BudapestBank azzal a céllal indította el a Békéscsabáért Programot 2013 őszén, hogy a közérdekű tevékenységet folytató civil szervezetek támogatásával hozzájáruljon Békéscsaba és agglomerációja (Gerla, Mezőmegyer és Fényes települések) fejlődéséhez.

A békéscsabai Szolgáltató Központ Békés megye egyik legnagyobb foglalkoztatója. A központ 2006-os létrehozásától kezdve nemcsak gazdasági tevékenységével, hanem a sport-, oktatási- és kulturális célok felkarolásával is aktív szerepet vállalt a helyi társadalom életében. Az MBH Bank Békéscsabáért Program a bank adományainak felhasználásához teremt pályázati kereteket. Az eddigi tizenkét kiírásra összesen 427 pályázat érkezett, a jelentkezők közül pedig 146 nonprofit szervezet, összesen 70 millió forint támogatást nyert el.

A 2021-es pályázat eredményeit a Nyertesek menüpont alatt tekinthetik meg.

https://www.budapestbank.hu/budapest-bank-bekescsabaert-program

Pénz7

Magyarország 2015-ben csatlakozott ahhoz, az Európa-szerte 23 országban egy időben zajló „EuropeanMoney Week” kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyi ismeretek fejlesztését, felhívja az ifjúság figyelmét a pénzügyi tudatosság fontosságára. Szakmai programoktól iskolákban futó speciális eseményeken át játékos versenyekig számos csatornán találkozhatunk márciustól a Pénz7 eseménysorozatával, amelyet a Magyar Bankszövetség a Pénziránytű Alapítvánnyal együttműködésben szervezett.

A honlap ezen a címen érhető el: http://penz7.hu/

Digitális Jólét Program

A hazai pénzintézetek közül a 2022. március 31-ével az MBH Bankba beolvadt Budapest Bank érdemelte ki elsőként a Kiemelkedő Digitális Hitelintézet védjegyet a Digitális Jólét Pénzügyi Védjegy Program keretében.

A kétszintű védjegy célja, hogynövelje a lakosság bizalmát a digitális pénzügyi szolgáltatások iránt. Azok a hitelintézetek kaphatják meg a kiemelkedő jelzőt, amelyek nem csupán alapvető követelményeknek és biztonsági feltételeknek megfelelő digitális szolgáltatásokkal rendelkeznek, hanem ezen felül oktatási és innovációs tevékenységet is végeznek.

Felsőoktatási képzések támogatása

Az MBH Jótevő Program keretében 200 db használt, de jól működő monitort és 120 db, jó állapotban lévő bútort adományoztunk a Szent István Egyetemnek.

Agráriumhoz köthető képzések támogatása

Az MBH Agrárpartner Program keretében 400 db használt, de jól működő monitort adományoztunk nyolc olyan szakiskolának, ahol agráriumhoz köthető képzés zajlik.

Az ENSZ környezetvédelmi programjának felelős banki irányelvei

Az MBH Bank, az idén elfogadott ESG stratégiájával összhangban, megkezdte az ENSZ felelős banki működést előmozdító irányelveinek hivatalos aláírói közé való felvételi folyamatot. Az irányelvek célja egységes keretrendszert nyújtani egy olyan fenntartható bankszektor kialakításához, amely a világ bankjai és az ENSZ Környezetvédelmi Program Pénzügyi Kezdeményezése (UNEP FI) közötti innovatív együttműködésből fejlődik ki.

A felelős banki működés irányelvei kijelölik a banki ágazat szerepét és felelősségét abban, hogy a bankszektor az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival és a 2015. évi párizsi éghajlatvédelmi egyezményben foglaltakkal összhangban működjön. Az irányelvek fontos feladatot látnak el abban a tekintetben is, hogy segítségükkel a bankok minden üzleti területükön a működés szerves részévé tehetik a fenntarthatóságot, és felmérhetik, hogy tevékenységükkel hogyan járulhatnak hozzá a legeredményesebben egy fenntartható világ megteremtéséhez. Az irányelvek ezenkívül lehetővé teszik a bankok számára, hogy kihasználják a fenntartható fejlődésre épülő gazdaságba való átmenetből adódó lehetőségeket.

Önkéntesség

Vállalati kultúránkban kiemelt szerepet kap az önkéntesség, amely munkatársaink személyes elkötelezettségén keresztül is érvényesül. Számos önkéntes munkavégzéssel járóprogramunk munkatársi kezdeményezésre, az általuk választott konkrét céllal jön létre.

A Törődés Napja

Törődés Napja nevű önkéntes akciósorozatunk 15 éves múltra tekint vissza. Minden évben kétszer, tavasszal és ősszel a részt vevő fiókok kiválasztanak egy-egy helyi, gyermek- és ifjúsági, oktatási vagy egészségügyi intézményt, amelyet munkatársaink és családtagjaik önkéntes munkájukkal szépítenek meg.

A Törődés Napja keretében évente több száz munkatársunk összesen mintegy 2600 önkéntes órával nyújt segítséget a különböző helyi intézmények felújításához, rendbetételéhez. Az MBH Bank az akciókat anyagilag is támogatja.

Véradás

Az MBH Bank CSR-programjának kiemelt fontosságú része a rendszeres véradások szervezése, a bank munkatársai az elmúlt több mint 20 év során több ezer ember életét mentették meg azzal, hogy vért adtak a bank szervezésében megvalósuló véradásokon.

Adománygyűjtések

Munkatársainkrendszeresen szerveznek adomány gyűjtéseket, jótékonysági vásárokat, ezzel is támogatva a rászorulókat.

Alapítványaink

Az MBH Bank társadalmi felelősségvállalási programjában, így alapítványainak működésében is fontos szerephez jut a kulturális és szellemi értékek megóvása és gyarapítása, az egészségileg és szociálisan hátrányos helyzetűek támogatása, a magyar pénzügyi kultúra és oktatás színvonalának fejlesztése.

Az MBH Bank (korábban a Budapest Bank) két legnagyobb önálló alapítványa az 1991 óta működő és pályázati rendszerben támogatást nyújtó "Budapest Bank Budapestért" és a "Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért" Alapítvány. A közismert és neves szakemberekből álló kuratórium irányításával a két alapítvány 2020-ig több mint 22.400 pályázatot bírált el, és a 3.400 nyertes pályázónak közel 1 milliárd Ft támogatást juttatott.

„Budapest Bank Budapestért” Alapítvány

A Budapest Bank 1991-ben azzal a céllal hozta létre az alapítványt, hogy hozzájáruljon a főváros szellemi és kulturális értékeinek gyarapításához, a kulturális értékek megőrzéséhez, az egészségügyi problémák enyhítéséhez, a város arculatának és polgárai életminőségének javításához. Az alapítvány széles körű, közérdekű tevékenységével hiánypótló és sajátos szerepet tölt be a főváros támogatásában, szándéka szerint így kívánja Budapestet segíteni abban, hogy Magyarország európai szintű fővárosa legyen.

Tovább az alapítvány oldalára

„Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért” Alapítvány

A Budapest Bank 1991 szeptemberében hozta létre alapítványát a magyar közép- és felsőfokú pénzügyi, közgazdasági oktatás, kutatás és kultúra fejlesztésére, segítésére. Az alapítvány az ország bármely területén - és lehetőségeihez mérten a határon túl - támogatni kívánja a magyar pénzügyi és közgazdasági oktatás színvonalának és szakmai felkészültségének javítását, tárgyi, technikai feltételeinek bővítését, a szakirodalmi ellátottság fejlesztését, a pénzügyi kultúra színvonalának emelését.

Tovább az alapítvány oldalára