Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy 2023. június 11-én, június 12-én, június 18-án és június 19-én 03:00 és 04:00 között tervezetten nem lesznek elérhetők a korábban Budapest Bank által üzemeltetett ATM-ek szolgáltatásai. Megértésüket és türelmüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon, további részletek itt.

VideoBank Fiókok és ATM-ekKérjen időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írjon nekünk! Árfolyamok

Pénzügyi Navigátor a tudatos fogyasztókért

A Magyar Nemzeti Bankról szóló 2013. évi CXXXIX. törvény az MNB feladataként jelöli meg a pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét, illetve a pénzügyi szervezetek által nyújtott szolgáltatásokat igénybe vevők érdekeinek védelmét.

E tevékenység keretében az MNB vizsgálja a hazai és nemzetközi piaci folyamatokat, figyelemmel kíséri és ellenőrzi az intézmények jogszerű működését, kommunikációs csatornáit és azok tartalmát, általános sajtófigyelés keretében értékeli a pénzügyi intézményekről és szolgáltatókról megjelenő híreket, továbbá elemzi a jogszabályon alapuló adatszolgáltatás nyomán beérkező információkat.A tudatos fogyasztói társadalom kialakítása, a megalapozatlan, helytelen fogyasztói döntésekből adódó félreértések és károk csökkentése érdekében az MNB proaktív pénzügyi fogyasztóvédelmi tájékoztató tevékenységet végez, professzionális ügyfélszolgálatot működtet, továbbá társintézményekkel, valamint a civil és a kereskedelmi-szolgáltató szféra szereplőivel működik együtt.A mindennapi életben hasznos, pénzügyekkel kapcsolatos információk a Pénzügyi Navigátor tájékoztatóanyagokban érhetők el. A Pénzügyi Navigátor eszközrendszer pénzügyi fogyasztóvédelmi honlapból, tematikus füzetsorozatból, oktató- és egyperces kisfilmekből, termékválasztást és tudatos döntést segítő alkalmazásokból, valamint mobilapplikációból áll.A megalapozott pénzügyi döntést ösztönző tájékoztatás mellett az MNB a panaszos helyzetek kezeléséhez is segítséget nyújt. A budapesti Krisztina körúton található ügyfélszolgálat munkatársai személyesen, telefonon és írásban is rendelkezésre állnak, míg a fővárostól távol élő fogyasztók az MNB-vel együttműködő Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat szakértőihez fordulhatnak számos vidéki városban.

Pénzügyi Navigátor. Utat mutat a pénzügyekben.
www.mnb.hu/penzugyinavigator

MNB díjjegyzék összehasonlító

Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat – valódi segítség országszerte

Nehezenigazodik el a pénzügyi ajánlatok között? Nem tudja, hogyan és kinek kellbenyújtani egy hivatalos panaszt? Anyagi nehézséget okoz a hiteltörlesztés,esetleg a törlesztési moratóriummal kapcsolatban van kérdése? Forduljon bizalommal a Pénzügyi NavigátorTanácsadó Irodahálózat!

AMagyar Nemzeti Bank által létrehozott Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózatmunkatársaiingyenes,piaci szolgáltatóktól független pénzügyitanácsadástnyújtanak az ország valamennyi megyeszékhelyén.

A jogivagy pénzügyi végzettséggel, a témában naprakész ismeretekkel rendelkezőszakértők hasznos, gyakorlati tanácsokkal szolgálnak a pénzügyi problémákmegoldásához, és kiemelt hangsúlyt fektetnek arra, hogy az anyagi nehézségekmegelőzésében is támogassák ügyfeleiket.

Az ingyenestanácsadásokalkalmával

  • részletestájékoztatást nyújtanakakülönböző pénzügyi szolgáltatások jellemzőiről, az egyes konstrukciókelőnyeiről és kockázatairól,
  • értelmezikaz egyedi szerződéseket,
  • segíteneka hivatalos okmányok, kérelmek megfogalmazásában és benyújtásában, továbbá
  • amegfelelő fórumokhoz irányítják a panaszos ügyekkel hozzájuk fordulókat.

Mivela hálózat jól működő munkakapcsolattal rendelkezik számos pénzügyifogyasztóvédelmi és szociális szervezethez, tanácsadói a bonyolultabb ügyekbenis arra törekednek, hogy ügyfeleik problémáira személyre szabott, valódimegoldást találjanak.

APénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat vidéki irodáinak elérhetőségeimegtalálhatók a PénzügyiNavigátor honlapon.

PénzügyiNavigátor. Utat mutat a pénzügyekben.

Tekintse meg a videót:

video_mnb.png