VideoBank Fiókok és ATM-ekKérjen időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írjon nekünk! Árfolyamok

Mastercard Befektetési kártya

Lakossagi_Debit_Bef_MC_tablet_768x420.png

 

Betéti bankkártya, befektetés, utasbiztosítás

 

Miben különbözik a Budapest Befektetési Kártya- konstrukcióa hagyományos bankkártyáktól?

A Befektetési Kártya - a hagyományos betéti bankkártyákkal szemben - a rugalmas pénzkezelést befektetési hozamokkal párosítja. A kártyaszámlára befizetett összegek automatikusan egy pénzpiaci befektetési alapba kerülnek. A Befektetési Kártya-konstrukció hozamát a kártya mögött álló Budapest Befektetési Kártya Alap adja. A Befektetési Kártyához tartozó kártyaszámla abban is különbözik a hagyományos bankkártyákhoz tartozó kártyaszámláktól, hogy míg a hagyományos kártyák esetében a kamatot az időszak (általában egy hónap) végén írják jóvá, addig a Befektetési Kártyaszámla egyenlege mindennap az addig elért hozamot tartalmazó egyenleget mutatja.

Miben különbözik a hagyományos befektetésektől?

A magasan kamatozó betétek, értékpapírok hátránya, hogy a megtakarításokat hosszú időre le kell kötni. A futamidő lejárata előtt - ha egyáltalán lehetséges - csak jelentős kamatveszteséggel lehet hozzájutni a befektetett összeghez. Ezzel szemben a Befektetési Kártya segítségével a megtakarítás tetszőleges időpontban elhelyezhető, majd a befektetés - az adott napig elért hozammal együtt - bármikor kivehető.

A kártyaszámlára való befizetést (átutalás, készpénzbefizetés) követően a Befektetési Kártya-birtokosok értékpapírszámlán nyilvántartott befektetési jegyeinek állománya automatikusan megnő. (A befektetési jegyek az alap vagyonából való arányos részesedést testesítenek meg.) A kártya használata (készpénzfelvétel, vásárlás) pedig lényegében befektetési jegyek automatikus eladását jelenti.

További szolgáltatások

Beépített utasbiztosítás

Európára kiterjedő Bázis 5 egyéni betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás, asszisztencia szolgáltatások.

Részletek

Széleskörben elfogadott

Belföldön és külföldön vásárlásra, készpénz felvételre, internetes vásárlásra egyaránt használható.

Érintéses fizetésre is alkalmas

Vásárláskor elegendő csak hozzáérinteni bankkártyáját a terminálhoz – így egyszerűbb és gyorsabb a fizetés.

Lak_Debit_MC Lak_Credit_MC World_Elite_MC Lak_Debit_Platinum_MC_440x286.png

Hasznos tudnivalók a bankkártya használatához