MBH Bank Fenntartható Lakossági Bankszámla

Kérjük, adja meg elérhetőségeit, és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot 2 munkanapon belül!

A Visszahívást kérek gomb megnyomásával - az Adatkezelési tájékoztató megismerését és megértését követően - kifejezetten és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Takarékbank Zrt. az általam megadott kapcsolattartási csatorná(ko)n a fent kiválasztott/megjelenített termékkel, szolgáltatással összefüggésben célzottan megkeressen.

Végre itt egy olyan egyedülálló bankszámla, amely lehetővé teszi, hogy Ön is naponta tegyen a környezetéért! A MBH Bank Fenntartható Lakossági Bankszámlájához kapcsolódó 85,5%-ban újrahasznosított anyagból készült Visa Zöld bankkártyájával 1minden vásárlása után 0,2 %-ot 2jótékonyságra fordít a MBH Bank.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesülettel (OMME) közös "Tehetsz méh többet" együttműködésünknek köszönhetően a bankszámlához kapcsolódó bankkártyával történt vásárlás összegének 0,2 %-át 2havonta adományként a MBH Bank átutalja az OMME-nek, amely összeget - jótékony céllal - a méhek megmentésére, az ökológiai egyensúly fenntartásában betöltött kulcsfontosságú szerepük erősítésére, valamint a magyar mézfogyasztás ösztönzésére fordítja.

Az adományozott összeg ezeken túl még számos fontos témában hasznosul, hiszen az OMME célja többek között a magyar méhészet összefogása, a hazai termelői mézek piaci megjelenésének fejlesztése, az őshonos hazai méhfajta genetikai sokszínűségének megőrzése, és évente 100 ezer rászoruló gyermek mézes-reggeliztetése.

Kiknek ajánljuk?

A bankszámlát elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek a rendszeres jövedelme 3a MBH Bankhoz érkezik, és akik bankkártyával, MBH Bank Netbankon, Mobilappban intézik havi rendszeres fizetési kötelezettségeik teljesítését, illetve vásárlásaik során külföldön elérhető szolgáltatásokat is igénybe vesznek.

Amennyiben akár naponta szeretne tenni környezetéért, vásároljon bankkártyájával minél többször!

Miért ajánljuk a MBH Bank Fenntartható Lakossági Bankszámla használatát?

 • Díjmentes a bankkártyás vásárlás belföldön és külföldön egyaránt.
 • Díjmentes hozzáférés a MBH Bank Netbank, Mobilapp, Telebank és MBH Bank VideoBank szolgáltatásokhoz
 • Díjmentesek vagy kedvezményes díjazásúak a MBH Bank Netbankon, Mobilappban kezdeményezett alábbi átutalások:
  • eseti forint átutalás MBH Bankon belül és kívül
  0 Ft 4
  • állandó forint átutalás MBH Bankon belül és kívül
  0 Ft 4
  • SEPA (EUR) átutalás
  0 Ft 4
  • deviza átutalás MBH Bankon belül és kívül
  0 Ft + 0,3% max.: 6000 Ft
  • eseti forint átutalás MBH Bankon belül és kívül
  • állandó forint átutalás MBH Bankon belül és kívül
  0 Ft 4
  0 Ft 4
  • eseti forint átutalás MBH Bankon belül és kívül
  • SEPA (EUR) átutalás
  0 Ft 4
  0 Ft 4
  • eseti forint átutalás MBH Bankon belül és kívül
  • deviza átutalás MBH Bankon belül és kívül
  0 Ft 4
  0 Ft + 0,3% max.: 6000 Ft

 • Díjmentes a fizetési kérelem szolgáltatás havi díja.
 • Kedvezményes, illetve akár 0 Ft is lehet a havi számlavezetési díj 5:

 • ha legalább havonta 150 000 Ft jóváírás 6érkezik a bankszámlájára:
1000 Ft
 • ha legalább havonta 250 000 Ft jóváírás 6érkezik a bankszámlájára:
500 Ft
 • ha legalább havonta 350 000 Ft jóváírás 6érkezik a bankszámlájára:
0 Ft
 • A számlavezetési díjkedvezménynek egyéb feltétele nincs.
 • ha legalább havonta 150 000 Ft jóváírás 6érkezik a bankszámlájára:
 • ha legalább havonta 250 000 Ft jóváírás 6érkezik a bankszámlájára:
1000 Ft
500 Ft
 • ha legalább havonta 150 000 Ft jóváírás 6érkezik a bankszámlájára:
 • ha legalább havonta 350 000 Ft jóváírás 6érkezik a bankszámlájára:
1000 Ft
0 Ft
 • ha legalább havonta 150 000 Ft jóváírás 6érkezik a bankszámlájára:
 • A számlavezetési díjkedvezménynek egyéb feltétele nincs.
1000 Ft

A bankszámla nyitás feltételei:

 • 18. életév betöltése
 • A szerződéssel összefüggő kapcsolattartás céljából elektronikus levelezési cím megadása.
 • A számlatulajdonos részére Telebank és MBH Bank Netbank szolgáltatás igénylése.
 • A MBH Bank Fenntartható Lakossági Bankszámla kizárólag egy számlatulajdonos részére nyitható.

A MBH Bank, a bankszámla kivonatot havonta Netbank szolgáltatáson keresztül juttatja el a számlatulajdonos részére.

További szolgáltatások:

 • Az egész világon - a Visa vagy a MasterCard kártyatársaság logójával ellátott helyeken - biztonságosan vásárolhat, és pénzt vehet fel bankkártyájával, melyről az SMS szolgáltatásnak köszönhetően azonnal értesülhet.

 • A forint bankszámlája mellett ajánljuk MBH Bank Deviza Számlacsomagunkat EUR, CHF, GBP vagy USD devizanemben is.

1A MBH Bank Fenntartható Lakossági Bankszámlához Mastercard Gold bankkártya is igényelhető, amellyel történő vásárlással is hozzájárul a jótékony célhoz.

2A MBH Bank fenntartja a jogot az adomány összegének megváltoztatására, melyről a MBH Bank Fenntartható Lakossági Fizetési Számlatermékek Hirdetményében közzétett tájékoztatás útján értesíti a MBH Bank Fenntartható Lakossági Bankszámla tulajdonos és kártyabirtokos ügyfeleit.

3Jóváírásként, a Bankszámlán jóváírásra került más ügyfél számlájáról beérkező átutalás kerül figyelembe vételre; a Bank nem veszi figyelembe a pénztári befizetést, a lakossági betét lejáratából, betét feltörésből, illetve betéti kamat jóváírásából származó jóváírásokat.

4A 4-es indexszel jelölt átutalások kedvezményes díjainak feltételei az alábbiak:

Abban az esetben ha a bankszámlára érkező havi jóváírások összege a tárgyhónapot megelőző hónap 16. napjától a tárgyhó 15. napjáig nem éri el a 350 000 Ft-ot, a tárgyhónap 1-jétől a tárgyhónap végéig végrehajtott 4indexxel jelzett átutalások havi 500 000 Ft feletti, együttes összege után fizetendő díj átutalásonként 0 Ft + 0,3% max. 6 000 Ft.

Abban az esetben ha a bankszámlára érkező havi jóváírások összege a tárgyhónapot megelőző hónap 16. napjától a tárgyhó 15. napjáig eléri vagy meghaladja a 350 000 Ft-ot, akkor tárgyhónap 1-jétől a tárgyhónap végéig végrehajtott 4indexxel jelzett átutalások havi 1 000 000 Ft feletti, együttes összege után fizetendő díj átutalásonként 0 Ft + 0,3% max. 6 000 Ft.

Abban az esetben, ha egy tranzakcióval a banki és kiegészítő díj mentes 500 000 Ft-os vagy 1 000 000 Ft-os összeghatár túllépésére kerül sor, az adott tranzakcióra vagy az összeghatár feletti részére 0 Ft + 0,3% max. 6 000 Ft díj kerül felszámításra.

5A kedvezményes számlavezetési díj havi jóváírási feltétel vizsgálata során a vizsgálati időszak a tárgyhónapot megelőző hónap 16. napjától a tárgyhónap 15. napjáig terjedő időszak. A feltételek nem teljesítése esetén a havi számlavezetési díj 2 300 Ft.

6A kedvezményes számlavezetési díj teljesítéséhez a rendszeres jóváírás, akár több részletben is érkezhet.

A tájékoztatás nem teljes körű, további részleteket és feltételeket, valamint a bankszámlák számlavezetési és tranzakciós díjaira vonatkozó információkat a MBH Bank Zrt. Fizetési számlák és fizetési számlákhoz kapcsolódó betétek Általános Szerződési Feltételei, a számlához igényelhető bankkártya és elektronikus szolgáltatások mindenkor hatályos részletes feltételeit a Lakossági és Vállalati bankkártyák Üzletszabályzata és Általános Szerződési Feltételei, a MBH Bank Zrt. Elektronikus Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei, a bankszámlához kapcsolódó kamatokat, további díjakat a mindenkori hatályos MBH Bank Fenntartható Lakossági Fizetési Számlatermék Hirdetménye, a MBH Bank Lakossági Bankkártya Szolgáltatás Hirdetménye, az Alaphirdetmény fizetési számlákra és betétkezelésre vonatkozóan és a Tájékoztató a Fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről, a készpénzforgalomhoz kapcsolódó limitekről (Teljesítési rend) tartalmazza, amelyek elérhetőek a MBH Bank Zrt. fiókjaiban https://takarekbank.hu/atm-fiok , illetve a www.takarekbank.hu honlapon.

A hatályos hirdetmények, Általános szerződési feltételek, Üzletszabályzatok és egyéb dokumentációk megtekinthetőek a https://www.takarekbank.hu/maganszemelyek/hirdetmenyek-szabalyzatok oldalon.

A bankszámlaváltás részletes folyamatát megtalálja a „Tájékoztató a számlaváltásról” elnevezésű dokumentumban a fiókjaiban, illetve a takarekbank.hu honlapon.

A MBH Bank bankszámlák és betétek az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak. További részletek és feltételek a www.oba.hu oldalon találhatóak.


  Kapcsolódó dokumentumok:

  Archív dokumentumok alábbi linken