Visszahívást kérek
VideoBank Fiókok és ATM-ekKérjen időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írjon nekünk! Árfolyamok

Babát vártok?

Tervezzetek velünk!

THM1 (kamattámogatással): 0,43%

THM2 (kamattámogatás nélkül): 13,21%

Érdekel

Miért válaszd az MBH Babaváró Kölcsönt?

Most 130 000 Ft jóváírással

Akciónk keretében most 130 000 Ft-os egyösszegű jóváírást kaphatsz.

Számos hitelcélra

Az akár 10 millió Ft igényelt kölcsönösszeget szabadon felhasználhatod.

Kamatmentes

Már egy gyermek vállalása esetén kamatmentes a teljes futamidőre.

Maximum 20 évre

A futamidő legfeljebb 20 év, amibe nem számít bele az 1. gyermek érkezését / örökbefogadását követő 3 éves szüneteltetés.

Önerőként is felhasználhatod

Díjmentes ügyintézés

Nincs bírálati díj, folyósítási díj és előtörlesztési díj.

Kérjük, olvasd el az Adatkezelési tájékoztatónkat! A "Visszahívást kérek" gombra való kattintással tudomásul veszed a tájékoztatóban foglaltakat és egyúttal hozzájárulsz az általad megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez.

* Kötelezően kitöltendő mezők.

Mit kell tudnod a Babaváró Kölcsönről?

A Babaváró támogatás egy olyan állami támogatási forma, amit a gyermekvállalás és a gyermeknevelés támogatása érdekében Magyarország Kormánya nyújt a hazai hitelintézeteken (jelen esetben az MBH Bankon) keresztül. Ennek keretén belül igénybe vehetsz kamattámogatást és gyermekvállalási támogatást is.

Hogyan működik a jóváírási akció?

Bankunk a 2023. január 1-től visszavonásig, de legkésőbb 2023. június 30-ig hiánytalanul befogadott kölcsönkérelem alapján, legalább 9 000 000 Ft kölcsönösszeg esetén a jogosult ügyfelek részére 130 000 Ft egyösszegű jóváírást ad.

Az összeget a folyósítást követő hónap végéig az ügyfél bankunknál vezetett, a kölcsön folyósítására / törlesztésére megjelölt lakossági forint fizetési számláján írjuk jóvá

Részvételi feltételek:

 • legalább 9 000 000 Ft vagy ezt meghaladó összegű folyósított hitelösszeg
 • az akció kezdő időpontjában nem lehet az MBH Banknál már folyamatban lévő Babaváró Kölcsön igénylés

Milyen előnyei vannak a Babaváró Kölcsönnek?

 • Kamatmentes a teljes futamidő alatt, ha a kölcsönszerződés aláírását követő első öt évben az alábbi események bármelyike bekövetkezik:
 • ha a kölcsönszerződés aláírását követő első 5 évben legalább egy gyermek megszületik, vagy
 • ha a kölcsön folyósításától számított 5 éven belül betölti a várandósság a 12. hetet, vagy
 • ha 2019.07.01-et követően a támogatott személyek által közösen örökbefogadott gyermek után, ha az örökbefogadást engedélyező határozat legkésőbb a kölcsön folyósításától számított 5 éven belül válik véglegessé.
 • A havi törlesztőrészlet és a kezességvállalási díj legfeljebb 50 000 Ft a kamattámogatás időszaka alatt. A kezességvállalási díj mértéke az év elején fennálló tartozás 0,5%-a évente.

  Példa: 10 millió Ft kölcsönösszeg és 20 éves futamidő feltételezése mellett a havi törlesztőrészlet és a kezességvállalási díj összege az első évben 45 883 Ft, amiből 4 167 Ft a kezességvállalási díj.

 • Bankunk köteles a hiánytalan kérelem átvételét követő 10 munkanapon belül elbírálni a kölcsönigényt.

 • Állami kezességvállalással nyújtott kölcsön.

 • Nincs kölcsönbírálati díj, folyósítási díj és előtörlesztési díj.

 • A babaváró támogatásról szóló 44/2019. (III.12.) Korm. rendelet alapján állami kezességvállalás mellett folyósított, a törlesztés szüneteltetésének lehetőségével és vissza nem térítendő támogatással kombinált hitelek legfeljebb 75 százalékban önerőként való beszámítását az MNB elfogadható gyakorlatnak tartja.

Ki igényelhet Babaváró Kölcsönt?

Milyen események és hogyan befolyásolják a törlesztést?

Kalkuláld ki törlesztőrészleted!

Kölcsön tulajdonságok

Kölcsönösszeg

Ft

min. 1 000 000 Ft

max. 10 000 000 Ft

Futamidő

hónap

min. 72 hó

max. 240 hó

Kalkuláció eredménye

Érdekel az MBH Babaváró Kölcsön?

Kérj visszahívást kollégáinktól!

Kérdésed van? Hívj minket!

06 80 350 350
(Külföldről hívható: +36 1 373 33 99)

Foglalj időpontot!

Nézd meg, hol van a legközelebbi bankfiók!


Jelen tájékoztatás nem teljes körű. A Babaváró támogatás részletes jogszabályi feltételeit a babaváró támogatásról szóló 44/2019. (III.12.) Kormányrendelet tartalmazza. További tájékoztatás a http://www.csalad.hu/csaladvedelmiakcioterv honlapon található. A hirdetésben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtjuk.

A Bank a THM (teljes hiteldíj mutató) meghatározása során a Babaváró kölcsönről szóló aktuális Hirdetmény hatálybalépésének napján érvényes, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. által közzétett 5 éves aukciós átlaghozam 130%-át veszi figyelembe. A THM érték meghatározása az aktuális általános, illetve a teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Kormányrendeletben meghatározott feltételek szerint, valamint azzal a feltételezéssel került megállapításra, hogy a kölcsön a Babaváró kölcsönről szóló aktuális Hirdetmény hatálybalépésének hónapjában folyósításra kerül. A feltételek változása esetén a THM mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.
A THM számításakor figyelembe vett díjak / költségek:
- visszafizetett kamat
- törlesztési számla havi számlavezetési díja – 0 Ft. A kölcsön törlesztéséhez a Bank a 2009. évi CLXII. törvény (a fogyasztónak nyújtott hitelről) 14/A. § (3) a) pontjának megfelelő, 0 Ft havi számlavezetési díjú Bázis J számlacsomagot írja elő kötelezőnek. Az igénylő (adós) választhat ettől eltérő számlacsomagot a kölcsön törlesztéséhez, de a Bank a THM számítása során az általa kötelezőnek előírt Bázis J számlacsomag díjmentes havi számlavezetését veszi figyelembe.
- megfizetett kezességvállalási díj

1 A kölcsön összege 10 000 000 Ft, futamideje 20 év, kezességvállalási díj mértéke a kezességgel biztosított fennálló kötelezettség összegének 0,5%-a. A teljes futamidő alatt az állami kamattámogatás fennáll. Az első gyermek a 60. hónapban megszületik, több gyermek a futamidő alatt nem születik. Az ügyfél a 60. hónapot követően él a 3 éves törlesztés szüneteltetése lehetőségével. A THM 0,43 %, a havi törlesztőrészlet 41 667 Ft, a kezességvállalási díj induló havi összege 4 167 Ft, a kölcsön teljes díja 523 710 Ft, a fizetendő teljes összeg (törlesztőrészletek és kezességvállalási díjak összege) 10 523 710 Ft.

2 A kölcsön összege 10 000 000 Ft, futamideje 20 év, kezességvállalási díj mértéke a kezességgel biztosított fennálló kötelezettség összegének 0,5%-a. Kamatozás típusa: 5 éves kamatperiódusokban rögzített kamatozású. A kölcsön ügyleti kamata ötévente változhat, kivéve, ha a kamattámogatásra való jogosultság megszűnik, mert a megszűnésével új kamatperiódus kezdődik. A gyermek a 60. hónapig nem születik meg, ezért az addig igénybe vett állami támogatást az ügyfél egy összegben köteles visszafizetni. Az ügyleti kamat mértéke a 61. hónaptól 15,73%-ra módosul, a 2023.06.01-jén hatályos feltételek szerint. A THM 13,21%, a havi induló törlesztőrészlet 41 667 Ft, a havi törlesztő részlet a 61. hónaptól 108 723 Ft, a kezességvállalási díj induló havi összege 3 229 Ft, a kölcsön teljes díja 18 419 885 Ft, a fizetendő teljes összeg (törlesztőrészletek, a kezességvállalási díj és a visszafizetendő kamattámogatás összege) 28 419 885 Ft.


A hirdetésben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtjuk.