VideoBank Fiókok és ATM-ekKérj időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írj nekünk! Árfolyamok

Egyesítették erőiket a Bács- Kiskun megyei MBH BankokJelentős átalakuláson megy keresztül a MBH Bankszövetkezeti szektor 2017. év végéig. Az eddigi 51 MBH Bank egyesüléséből, összesen 12 regionális központú, tőkéjében erős, stabil és hatékonyan működő pénzintézet jön létre. A Regionális egyesülési folyamatok hatására, 2017. szeptember 30-án a Bácska MBH Bank, a Borotai MBH Bank, a Hajós és Vidéke MBH Bankszövetkezet, a Rónasági MBH Bank , valamint a Szabadszállás és Vidéke MBH Bankszövetkezet egyesült a Fókusz MBH Bankkal és Fókusz MBH Bank néven folytatják tevékenységüket. A fúzióról és annak hatásairól beszélgettünk Sebestyén Istvánnal, a Fókusz MBH Bank ügyvezető igazgatójával. -Ügyvezető Úr, talán ide illő, ha azt mondom, a MBH Bankok életében történelmi jelentőségű a most lezajlott egyesülés. 
Azt gondolom, hogy a MBH Bankok életében valóban egy fontos, sok pozitív lehetőséget tartogató időszak veszi most kezdetét. A hat MBH Bank több, mint féléves munkájának eredményeként, megújulva, erőinket egyesítve Bács –Kiskun megye teljes területét lefedve működünk tovább. Tőkeerőnk megnő, mérethatékony működésünknek köszönhetően pedig, lehetőségeink kitágulnak. 123 milliárd forintos mérlegfőösszeggel, 600 munkatárssal és 99 fiókkal leszünk jelen a térségben. Miért tartja előnyösnek a régiónkban élő emberek szempontjából a MBH Bankok erőinek egyesítését?
Amiben mások és többek tudunk lenni, mint a pénzügyi szektor egyéb szereplői, azt három fő gondolatkör mentén fogalmaztuk meg: Elsőként az ember központú ügyfélkapcsolatokat emelném ki. Területi jelenlétük és pénzügyi kapcsolatunk okán, a térségben élőkkel és Ügyfeleinkkel is természetes módon összefonódik a jövőnk. Hisszük, hogy ehhez fontos alapot ad, minőségi kapcsolatunk. 
Másodikként az ügyfeleinkre fordított minőségi időt tartom fontosnak. A közös gondolkodáshoz, a hatékony párbeszédhez ez szükséges. 
Harmadik szempont, hogy tudjuk, mindenki egyedi, így az általunk nyújtott megoldásoknak is egyénre, élethelyzetre szabottnak kell lennie, miközben a megoldás keresése közös célunk. -Milyen kedvező hatásai lesznek az egyesülésnek a térség fejlődése szempontjából?
A fúzió kedvező hatásait a lakossági és vállalati ügyfelek egyaránt érzékelni fogják. Teljes Bács megyében egységes, korszerű szolgáltatási kínálattal leszünk jelen. Odafigyelünk arra, hogy ügyfeleinknek mire van igénye. Mi ehhez igazodunk. Nem a termékekre, hanem az ügyfelekre koncentrálunk, hiszen a prioritásokat, számunkra mindenkor az ő igényük határozza meg. 
A településeken továbbra is aktív társadalmi szerepet vállalunk. Helyben adózunk az Önkormányzatoknak, támogatjuk a helyi szervezeteket és ennek hatására a fejlődésből származó eredményekből részesednek a helyi közösségek is. 
Kiemelkedően fontosnak tartom, hogy továbbra is egyedülálló biztonságban lesz a Fókusz MBH Bankban, az ügyfeleink megtakarítása. A takarékok Garanciaközösségének köszönhetően, az Országos Betétbiztosítási Alap ( OBA) mellett a takarékok saját, Tőkefedezeti Alapja is biztosítja a betéteket. Ilyen védelmet egyetlen bank ügyfelei sem élveznek Magyarországon. - Van-e teendőjük az ügyfeleknek a változáshoz kapcsolódóan? 
A becsatlakozó takarékok ügyfeleinek az egyesülésből kifolyólag nincs külön teendőjük. Az eddigi termékeik, szolgáltatásaik továbbra is elérhetőek lesznek a Fókusz MBH Bankban.Ezekről a tájékoztatást minden érintett részére megküldtük. Az érdeklődők részére, bővebb információkkal szolgálunk fiókhálózatunk munkatársan keresztül, illetve honlapunkon, a www.fokusztakarek.hu oldalon, valamint a munkaidőben elérhető 06/76/900-190-es Call Center telefonszámon. 
Munkatársaimmal, felkészült pénzügyi partnerként várunk Mindenkit, mert tudjuk, hogy egy jelenben meghozott, jó döntéssel teremtjük meg a közös jövőnk sikerét.
 Fókusz MBH Bank…mert közös a jövőnk!