Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy technikai okok miatt az MBH Videobankban az online számlanyitás szolgáltatásunk jelenleg nem elérhető. Munkatársaink mindent megtesznek, hogy mielőbb újra elérhető legyen a szolgáltatás. Kérdés esetén hívja az MBH Bank 0-24 órában elérhető TeleBank ügyfélszolgálatát a belföldről díjmentesen hívható 06 80 350 350-es telefonszámon. Türelmét és megértését köszönjük! MBH Bank Nyrt.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy technikai okok miatt az MBH Videobankban az online számlanyitás ás az online áruhitel szolgáltatásunk jelenleg nem elérhető. Munkatársaink mindent megtesznek, hogy mielőbb újra elérhetőek legyenek a szolgáltatások. Az átmeneti időben kérjük, számlanyitásért és áruhitel kapcsán keresse fel az Önhöz legközelebbi bankfiókunkat (https://www.mbhbank.hu/fiokkereso). Kérdés esetén hívja az MBH Bank 0-24 órában elérhető TeleBank ügyfélszolgálatát a belföldről díjmentesen hívható 06 80 350 350-es telefonszámon. Türelmét és megértését köszönjük! MBH Bank Nyrt.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy technikai okok miatt az MBH Videobankban az online számlanyitás szolgáltatásunk jelenleg nem elérhető. Munkatársaink mindent megtesznek, hogy mielőbb újra elérhető legyen a szolgáltatás. Kérdés esetén hívja az MBH Bank 0-24 órában elérhető TeleBank ügyfélszolgálatát a belföldről díjmentesen hívható 06 80 350 350-es telefonszámon. Türelmét és megértését köszönjük! MBH Bank Nyrt.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett rendszerfrissítési munkálatok miatt 2023.09.07. (csütörtök) 20:00 és 20:30 között az MBH Info (korábban MKB SMS) szolgáltatás nem lesz elérhető. A kiesés időtartama alatt végzett tranzakciókról a tranzakciós üzenetek a kiesési időszak után kerülnek kiküldésre. Kérdés esetén, kérjük, hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es telefonszámon! Üdvözlettel: MBH Bank

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy az MBH Direct Bank (korábban MKB) és a Vállalati Netbank (korábban MKB) szolgáltatások új verzió kiadása miatt 2023. 09. 28. (csütörtök) 20:00 és 21:00 között nem lesznek elérhetőek. További információért kérjük, keresse kapcsolattartóját, vagy hívja a Telebankot a 06 80 350 350-es telefonszámon. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MBH Bank Nyrt.

VideoBank Fiókok és ATM-ekKérj időpontot! TeleBank06 80 350 350 Írj nekünk! Árfolyamok

Fenntartható iskolakezdés

Az augusztus a szülők számára legtöbbször végeláthatatlan bevásárló- és feladatlistákat jelent. Mégis hogyan tehetjük könnyebbé ezt az időszakot? Léteznek megoldások, amelyekkel a családi költségvetést sem terheljük túl?

A válasz: igen, sőt! Olyan döntéseket is hozhatunk, melyek a pénztárcánk mellett a bolygónak is kedveznek – ráadásul nagyon egyszerűen!

Tudatos tervezés – fél siker

Az iskolakezdéshez a legtöbb intézmény, főleg az alsó tagozatos diákoknak megadja a szükséges tan-szerlistát. Ez már egy jó kiindulási alap ahhoz, hogy mit kell beszereznünk.

Azonban ez a lista nyújthat sokkal többet is: bővítsük ki további tárgyakkal, amelyeket meg kell vásárolnunk szeptemberig!

  • Jelezzük minden egyes tételnél, hogy hozzávetőlegesen milyen áron tudjuk beszerezni azt.
  • Ahol tudunk, igye-kezzünk rövidíteni a listát – biztosan mindenből szükség van újra?

Attól, hogy használt még nem rossz!

Bizonyos tételekből évről évre mindig újat kell venni. Azonban nézzük át olyan szemmel is listánkat, hogy mi az, amiből elegendő a használt!

Biztosan akadnak olyan eszközök, akár ruhadarabok, amelyekre a nagytestvérnek, az unokatestvérnek vagy épp a szomszéd gyereknek már nincs szüksége, azonban mi több ezer forintot spórolhatunk vele.

Ne érezzük kellemetlennek az ilyen „cseréket”! Vonjuk be gyer-mekünket is a tervezésbe, megbeszélve vele, hogy azon túlmenően, hogy ő mit kap, mit ajándékozhat-na másoknak. Kinőtt ruhák, ovis zsák, táska, tornazsák… rengeteg dolog lapulhat otthon érintetlenül, aminek egy másik gyerek örülne.

Ajándékozzunk, adományozzunk – példát mutatva ezzel gyermeke-inknek is.

Kölcsönözzük!

A legtöbb iskolás gyerek vélhetően már tagja az iskolai vagy a legközelebbi könyvtárnak. Ha plusz köny-vek beszerzésére van szükség, a kölcsönzés is jó alternatíva lehet, nem muszáj egyből új példányt vásá-rolnunk.

Különbség papír és papír között

A füzetek esetében is választhatunk olyat, amely FSC minősítéssel rendelkezik. Ez az ökocímke biztosít minket arról, hogy valóban újrahasznosított papírból készült a termék. És valljuk be: ahány füzetet el-használ egy gyermek egy tanév során, valóban környezettudatos döntés a hulladékpapírból készülteket választani.

Zacskó zacskó hátán

A tízórais és uzsonnás alufóliák, műanyag zacskók és a szívószálas üdítők helyett is dönthetünk a tartós műanyag uzsonnás dobozok és a kulacsok mellett, ahogyan a gyümölcsöket is csomagolhatjuk többször használatos hálós zsákokba a gyerekeknek.

Közlekedés – az autón túl

Amíg az időjárás engedi, és logisztikailag is megoldható, közlekedjünk kerékpárral vagy sétáljunk! A gye-rekek megtanulják a KRESZ táblák jelentését, a szabálykövetést, a koncentrációt, erősödik a fizikumuk, és még a környezetet sem szennyezzük.

Ne feledjük: ahogyan mindenben, az iskolakezdés körüli szervezésben is példát mutatunk gyermeke-inknek. A mostani általános iskolás gyerekek szüleinek iskolás korában a környezetvédelem nem igazán volt szempont, azonban mára már mindennapjaink részévé vált a fenntarthatóság, Földünk védelme. Amellett, hogy a felsorolt tippek megfogadásával jót teszünk bolygónknak, pénztárcabarát döntéseket hozunk, egy olyan mintát is adunk át a következő generációnak, amely remélhetőleg számukra már ter-mészetes választásként fog rögzülni.

Kapcsdolódó oldalak

Pénztárcabarát iskolakezdés

A szeptemberi iskolakezdésnek ugyanis számos pénzügyi vonatkozása van, amelyekkel érdemes már jóval hamarabb is foglalkozni. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány gyakorlati tippet.

Megnézem

Beiskolázási támogatás

Az egészség- és önsegélyező pénztári tagság lehetősége sokak számára ismerősen cseng, azonban nem mindenki tudja, milyen előnyök származhatnak abból, ha taggá válnak.

Megnézem